112
2024. gada 26. maijs, 11:25

Par ceriņu laušanu Rīgā iespējams saņemt sodu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šobrīd ir ceriņu ziedēšanas laiks un kāda “360TV ZIŅneši” skatītāja pamanījusi, ka daži cilvēki nespēj paiet garām apstādījumiem, nenolaužot kādu zaru. Laukos tas ir citādi, bet pilsētā, ja katrs nolauž pa zaram, tad visai drīz no kupla ceriņkrūma vairs nav ne vēsts.

ZIŅneši steidz skaidrot, vai par ceriņu laušanu var arī sodīt.

Kristīne Kļaveniece, Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas Komunikācijas grupas galvenā komunikācijas speciāliste stāsta: “Ja ceriņi tiek lauzti nesaudzīgi, postot apstādījumus, tad par šādu rīcību var saņemt administratīvo sodu. Fiziskai personai šis sods var būt brīdinājums vai naudas sods no 10 līdz 350 eiro, bet juridiskai personai no 30 līdz 750 eiro. Šis soda apmērs ir saistošs Rīgas administratīvajā teritorijā.

Mēs katru situāciju izvērtējam individuāli. Ja, teiksim, tā būs māmiņa, kura, ejot pastaigāties, nolauzīs vienu mazu ziedu, noteikti pašvaldības policija nesodīs, bet, ja tas ir apzināti, tiek postīti šie apstādījumi, nolauzti vairāki zari, izmīdīts, agresīva rīcība, kas atstās ilgtermiņa ietekmi uz apstādījumu vai krūmu šajā gadījumā, tad gan pārkāpējs var saņemt administratīvo sodu.”

Ne pagājušogad, ne šogad pašvaldības policijā neesot bijuši ziņojumi par ceriņu laušanu, par ko esot secinājumi, ka cilvēki reaģējot uz apkārtējo aizrādījumiem. 

“Ja cilvēki novēro uz ielas tādas situācijas, mēs tomēr aicinātu uzrunāt un lūgt pārtraukt to darīt, nevis uzreiz zvanīt pašvaldības policijai,” tā Kristīne Kļaveniece.

Tēmas