Saeimas Nacionālās drošības komisijas deputāts Judins Daugavpilī piemin sarkanarmiešus
foto: Ekrānšāviņš
Aleksejs Rosļikovs (pa kreisi) un Igors Judins (pa labi) Daugavpilī pieminot "lielā tēvijas kara" sarkanarmiešus.
Sabiedrība
2024. gada 23. maijā, 13:22

Saeimas Nacionālās drošības komisijas deputāts Judins Daugavpilī piemin sarkanarmiešus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajos tīklos parādījušās fotogrāfijas, kurās partijas "Stabilitātei!" biedri Daugavpilī noliek ziedus, godinot Latvijas okupantus - PSRS armiju.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas deputāts Jud...

It kā jau nekas neierasts priekšvēlēšanu laikam. Gaidot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas kā šī, tā citas krieviskās partijas uzrunā savus potenciālos vēlētājus tā, kā tas darīts jau gadu desmitiem.

"Daugavpils! Mūžīgā uguns! Atvedām lielā tēvijas kara 130. strēlnieku korpusa veterānu un partizānu apvienības pārstāvjus. Jānim ir 95 gadi, viņš ir  apvienības vadītāja vietnieks. Viņu kustības vadītājam jau ir 100 gadi. Mundri un dūšīgi vīri, dzīves rūdīti. Paldies par visu, atcerēsimies un godināsim... mūžīgā piemiņa. Uzņemos uzdevumu palīdzēt un rūpēties!" tā šo aktivitāti savā "Facebook" aprakstīja Rosļikovs. Grūti neievērot, ka lietots tieši Krievijai tīkamais un tās izpratnei par vēsturi atbilstošais jēdziens "lielais tēvijas karš", nevis jēdziens "Otrais pasaules karš".

Vēl grūti ir neievērot, ka Rosļikovam un veterānam uz Daugavpilī ieplānoto sarkanarmiešu - Latvijas okupantu un to atbalstītāju - pasākumu līdzi ir devies arī partijas biedrs Igors Judins. Viņš vienlaikus ir arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas biedrs. Lieki piebilst, ka šīs komisijas darba nozīme šajās dienās ir īpaši augsta un sabiedrības acīs tās biedru rīcībai, lēmumiem jāizskatās maksimāli valstiski un nevis pretvalstiski tendētiem. 2022. gada 14. Saeimas vēlēšanās Igors Judins no "Stabilitātei!" saraksta tika ievēlēts ar 29 780 balsīm, 2858 plusiem un 250 svītrojumiem. Viņam ir Baltijas krievu institūtā iegūta augstākā izglītība (jurists). Līdz Saeimas darbam Judins strādājis AS "G4S Latvija" par objekta vadītāju.