Izglītības un zinātnes ministre viesojas Valmieras novada skolās 03.05.24.

gallery icon
Novadu ziņas
2024. gada 3. maijs, 22:33

FOTO: izglītības un zinātnes ministre apmeklē Valmieras novada skolas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirmssvētku dienā, 3. maijā, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša reģionālās vizītes laikā Valmieras novadā apmeklēja Rubenes pamatskolu un Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāziju, kā arī tikās ar Valmieras novada priekšsēdētāju Jāni Baiku.

Rubenes pamatskolā ar tās vadību tika pārrunāti mazo skolu izaicinājumi, jaunais finansēšanas modelis, pedagogu noslodzes līdzsvarošana un iespējas katram bērnam iegūt kvalitatīvu izglītību.

Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijā ministre piedalījās Karoga svētkos, kas šogad notika 20.reizi. Pasākumā pulcējas skolēni un pedagogi, kas šajā mācību gadā guvuši panākumus konkursos un olimpiādēs. Notikums ir īpašs, jo skolēnus sveic ne tikai skolas vadība, bet arī pašvaldības pārstāvji, vietējie uzņēmēji, augstākās izglītības iestādes un absolventi. Ministre pasniedza balvu 12. klases skolniecei Nensijai Felkerei, kas izstrādājusi savu zinātniski pētniecisko darbu par bērnu pirkstiņrotaļām.

Pēc Karoga svētkiem ministre apskatīja ģimnāzijas telpas, kas ir renovētas un rada bērniem patīkamu un mūsdienīgu vidu mācībām. Tikšanās noslēgumā notika saruna ar pedagogiem par jauno finansēšanas modeli, tā priekšrocībām, riskiem un neskaidrībām, par pedagogu noslodzes balansēšanu. Skolas pārstāvji atzina, ka jaunais finansēšanas modelis ir skolai draudzīgāks.

“Ja salīdzina ar situāciju pirms gada, kopumā vērojama liela izpratne par nepieciešamību sakārtot izglītības ekosistēmu. Ir pašvaldības, kuras gaida uz nacionāla līmeņa regulējumu, bet konceptuāli izprot situācijas nopietnību un vajadzību pēc uzlabojumiem, taču ir virkne pašvaldības, kuras sarunu rezultātā pašas jau ir pieņēmušas attiecīgos lēmumus un proaktīvi veic nepieciešamās izmaiņas, lai pašvaldībā izglītības sistēmu padarītu efektīvāku un nodrošinātu augstāku izglītības kvalitāti. Valmieras novada dome faktiski ir pabeigusi skolu tīkla sakārtošanu,” atzīmē ministre A. Čakša.”

Nākamajā nedēļā, 8.maijā, ministre A. Čakša dosies reģionālā vizītē uz Talsu novadu, kur apmeklēs Dundagas vidusskolu, Talsu pamatskolu un 2. vidusskolu, kā arī tiksies ar novada pašvaldības un izglītības pārvaldes pārstāvjiem.