Daugavpils kultūras pilī atklāts jaunais "Daugavpils kino"

Pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma daugavpilieši un pilsētas viesi no jauna varēs baudīt kino pirmizrādes vienlaicīgi ar visu pasauli ...

gallery icon
Novadu ziņas
2024. gada 6. maijs, 05:33

FOTO: Daugavpilī atklāj jaunu kino

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daugavpils Kultūras pilī tika aprīkota multimediju zāle “Daugavpils Kino”. Pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma daugavpilieši un pilsētas viesi no jauna varēs baudīt kino pirmizrādes vienlaicīgi ar visu pasauli.

Līdz šim Daugavpilī nebija sava kinoteātra, filmas rādīja visdažādākās vietās, kā piemēram, Vienības namā, Rotko muzejā vai kādā kultūras namā.

Par jaunā kinoteātra vietu izvēlēta Daugavpils Kultūras pils ir viena no lielākajām koncertzālēm visā Latgalē. Vairāk nekā 50 gadu laikā tā ir piedzīvojusi visdažādas pārmaiņas, tajā ir bijušas gan mēģinājumu telpas, bibliotēka ar divām lasītavām, svarcelšanas un galda spēļu zāles, gan koncertzāle.

Tagad jaunajā multimediju zālē ir uzstādīts mūsdienīgs aprīkojums un ērtas sēdvietas. Zālē ir vieta 96 skatītājiem un 3 vietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Kinoteātrī tiks izrādītas filmas un multfilmas, kā arī ir nodrošināta iespēja rīkot dažādus pasākumus - konferences, izglītojošas programmas, privātus seansus un citas aktivitātes.

Katru nedēļu no piektdienas līdz svētdienai kino mīļi varēs apmeklēt “Daugavpils Kino”. Pirmais publiskais kino seanss norisinājies jau 3. maijā ar animācijas filmas "Kung Fu Panda 4" demonstrēšanu. 

Biļetes var iegādāties Kultūras pils kasē vai tiešsaistes vietnē www.bilesuparadize.lv