foto: Ekrānšāviņš
Ārlietu ministrija palīdzēs Latvijā atgriezties Krievijā arestētajam reperim
Ārlietu ministrijā norāda, ka ignorējot valsts iestāžu brīdinājumus nedoties uz agresorvalsti jārēķinās ar sekām.
Sabiedrība
2024. gada 23. aprīlis, 14:14

Ārlietu ministrija palīdzēs Latvijā atgriezties Krievijā arestētajam reperim

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Latviešu izcelsmes reperi Robertu Plaudi (skatuves vārds "Platina") Krievijā aizturēja koncerta laikā. Spriežot pēc agresorvalsts tiesībsargājošo iestāžu apgalvojumiem, viņš valstī strādājis - proti - sniedzis koncertus ar tam neatbilstošo tūrista vīzu.

Joku par reperiem, kuriem iekulšanās problēmās ar likumu ir vien reputāciju veicinošs notikums - netrūkst.

Taču, spriežot pēc Krievijā publiskotās informācijas, Plaudis uzdrīkstējies diezgan pārdrošu koncertu tūri un potenciāls konfliktam ar agresorvalsts policiju ir bijis liels.

Saskaņā ar Krievijas tiesas teikto, Plaudis Krievijā atries ar tūrisma vīzu, taču realitātē sniedzis koncertus, kas interpretēta kā strādāšana.

Krievijas tiesa vakar nolēmusi izraidīt no valsts Latvijas valstspiederīgo Robertu Plaudi. Lēmumu pieņēmusi Tomskas Kirova rajona tiesa, kas Plaudim arī piespriedusi 4000 rubļu (aptuveni 40 eiro) sodu.

Līdz nosūtīšanai uz Latviju Plaudis atradīsies īslaicīgās aizturēšanas vietā. Tikmēr Latvijā diezgan publiski par Plaudi iestājies arī Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS):

Viņa soli - fotogrāfiju iekš "X" ar plakātu "Freeplatina" - neizprot virkne citu šī sociālā tīkla lietotāju, kuri apgalvo, ka Plaudis esot rīkojies dumji, dodoties koncertēt Krievijā.

Arī Ārlietu ministrijā norāda, ka ignorējot valsts iestāžu brīdinājumus nedoties uz agresorvalsti jārēķinās ar sekām.

Te gan jāpatura prātā, ka nav izslēgts, ka Plaudis tiešām faktiski pārkāpis Krievijas likumus, kas regulē viņa kā viesojošās mūziķa darbošanos valstī.

"Vakar Tomskā noslēgusies tiesas sēde. Personai tiks piemērots administratīvais sods par uzturēšanās nosacījumu pārkāpumiem un tā tiks izraidīta no valsts. Vēstniecība sadarbībā ar advokātu risina jautājumu par atgriešanos Latvijā," informēja ministrijā, "Ārlietu ministrija pastāvīgi brīdina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz agresorvalsti Krieviju. Ja brīdinājums tiek ignorēts, ir jārēķinās ar sekām. Vienlaikus konsulārā palīdzība tiek sniegta visiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri to lūdz."