foto: Shutterstock
Balvu novada pašvaldība turpmāk strādās vien četras dienas nedēļā
Politika
2024. gada 18. aprīlis, 06:18

Balvu novada pašvaldība turpmāk strādās vien četras dienas nedēļā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Balvu novada pašvaldība uz noteiktu laiku pāriet uz četru dienu darba nedēļu un, nosakot piektdienu par brīvdienu, izlēmusi samazināt Balvu novada pašvaldības amatpersonām un iestāžu darbiniekiem (izņemot pedagogus) darba laiku par 20%.

Pamatojoties uz Balvu novada domes saistošo noteikumu par Balvu novada pašvaldības budžetu 2024. gadam pavadrakstā norādīto,  lai sasniegtu pašvaldības ieplānotos mērķus, 2024. gadā nepieciešams uz noteiktu laiku pāriet uz četru dienu darba nedēļu.

Ņemot vērā Darba likumā noteiktās prasības attiecībā uz nepilnu darba laiku, domes sēdē tika nolemts samazināt Balvu novada pašvaldības amatpersonām un iestāžu darbiniekiem (izņemot pedagogus) darba laiku par 20%, nosakot piektdienu par brīvu dienu (kultūras iestādēm un Dzimtsarakstu nodaļai par brīvu dienu noteikt pirmdienu) no 2024.gada 1.jūnija līdz 2024. gada 31. decembrim.

Piektdiena kā brīvdiena gan neattiecas uz ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēm, novada Bāriņtiesu, pirmsskolas izglītības iestādēm un vispārējo izglītības iestāžu pirmskolas izglītības programmu īstenošanas darbiniekiem, kā arī no 1.septembra līdz 31.decembrim vispārējās izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem.

Tāpat piektdienu kā brīvdienu nepiešķirs arī profesionālās ievirzes izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem (laikā no 1.septembra līdz 31.decembrim) un Balvu novada Bērnu un jauniešu centram (laikā no 1.septembra līdz 31.decembrim).

Izmaiņas neattieksies arī uz Balvu iekļaujošas izglītības atbalsta centra darbiniekiem no 1.septembra līdz 31.decembrim, izņemot struktūrvienības vadītāju, autobusu vadītājiem un pavadoņien no 1.septembra līdz 31.decembrim, kā arī apkures sezonas laikā strādājošajiem, kuri nodrošina apkures iekārtu nepārtrauktu darbību 24 stundas dienā septiņas dienas nedēļā, Balvu novada pašvaldības aģentūru "SAN – TEX" un Balvu novada Pašvaldības policiju.