Kuldīgas novadā aicina mazgāt traktoru riepas — kamēr vieni ironizē, citi norāda uz skaudru pamatojumu
Traktora atstātās "pēdas" (foto: Kuldīgas novada pašvaldība / "Facebook")
Novadu ziņas
2024. gada 15. aprīlis, 19:17

Kuldīgas novadā aicina mazgāt traktoru riepas — kamēr vieni ironizē, citi norāda uz skaudru pamatojumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kuldīgas novada dome aicina zemniekus notīrīt traktora riteņus pirms izbraukšanas uz koplietošanas ceļiem, šādu aicinājumu argumentējot ar rūpēm par ceļu satiksmes drošību. Kaut daļa komentētāju sacentās asprātībā, citi norādīja uz daudz nopietnāku pamatojumu — pavisam nesen notikušu traģēdiju.

"Sākoties aktīvai zemes darbu sezonai, aicinām zemniekus būt atbildīgiem un notīrīt traktora riteņus pirms izbraukt uz koplietošanas ceļiem.  Dubļi pasliktina saķeri ar asfaltu un var radīt bīstamas situācijas citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Būsim atbildīgi un cienīsim cits citu!" teikts novada domes aicinājumā.

Vairāki komentētāji norāda, ka šādu dubļu dēļ radušās bīstamas situācijas uz ceļa,  tika pieminēta arī pērn rudenī notikusī traģiskā avārija šajā reģionā. "Tie kuri gudri komentē un kuriem šis liekas nenormāli smieklīgs kuriozs… Pagājušo gad ceļa posmā Kabile-Kuldīga, gāja bojā puisis, kur zemnieki/zemjkopji pēc lauku darbiem ar traktoriem bija izmantojuši koplietošanas ceļu/šoseju atstājot to dubļainu… Man pašai ir gadijies ka samet mašīnu, it īpaši braucot no Kuldīgas uz Ventspili, tieši dēļ traktoru un tehnikas atstātiem dubļiem," atgādināja kāds komentētāja.

Latvijas Televīzijā bija sižets par traģiski bojāgājušo jaunieti.