foto: Rīgas pašvaldības policija
Dzērājšoferis bēg no policijas, ietriecas nožogojumā un bloķē tramvaja satiksmi
Rīgas pašvaldības policija svētdien aizturējusi autovadītāju pamatīgā alkohola reibumā.
112
2024. gada 27. februāris, 14:46

Dzērājšoferis bēg no policijas, ietriecas nožogojumā un bloķē tramvaja satiksmi

Jauns.lv

Rīgas pašvaldības policija svētdien aizturējusi autovadītāju, kurš pamatīgā alkohola reibumā Rīgas centrā nesekmīgi bēdzis no policijas darbiniekiem. Lai padarītu situāciju ļaunāku, šoferis pārvietojies pa gājēju ceļu, pec bēgšanas mēģinājuma ietriecies metāla nožogojumā un bloķējis tramvaja satiksmi.

Svētdien, 25. janvārī, Rīgas pašvaldības policijas darbinieku uzmanību piesaistīja kāds Volkswagen markas transportlīdzeklis Vecrīgā, Alberta laukumā. Autovadītājs pabrauca garām policijas autopatruļai un tad strauji braukšanas tempu paātrināja un aizbrauca pa Kalēju ielu, kas klasificēts kā gājēju un velosipēdu ceļš.

Konstatējot šo pārkāpumu, patruļa transportlīdzeklim sekoja un to panāca Audēju ielā. Likumsargi ar skaļruņa palīdzību deva vairākkārtējus rīkojumus autovadītājam transportlīdzekli apturēt, taču viņš nepakļāvās šiem rīkojumiem un uzsāka bēgšanu pa Kr.Barona ielu, tad nogriezās uz Radio ielu.

Bēgšana nebija gara, tomēr sekas bija bēdīgas - autovadītājs braucot lielā ātrumā nesavaldīja auto un ietriecās ceļa metāla nožogojumā, pēc kā nekavējoties tika aizturēts. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu adresē.

Pēc aizturēšanas autovadītājam konstatētas 2,21 promiles alkohola reibums. Avārijas rezultātā uz laiku tika bloķēta tramvaja satiksme.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, paredzēta kriminālatbildība, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Tāpat Krimināllikums dzērājšoferim paredz transportlīdzekļa konfiskāciju.