Sabiedrība
2024. gada 13. februāris, 12:23

FOTO, VIDEO: jaunajās pasēs atrodami 20 Latvijas dabā sastopami putni

Jauns.lv

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) otrdien, 13. februārī, plkst.11 iepazīstināja sabiedrību ar jaunajām Latvijas Republikas pasēm. Tajās iestrādāti inovatīvi pretviltošanas risinājumi un dizainu vienojošais elements ir dzērves.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze iepazīstinājusi sabiedrību ar jaunā parauga pases dizainu un pamata drošības elementiem.

Jaunajos pasu paraugos ir iekļauti inovatīvi pretviltošanas risinājumi, kas pamatoti ar Eiropas Padomes Regulas prasībām par drošības elementiem un biometrijas standartiem dalībvalstu izdotajās pasēs un ceļošanas dokumentos.

Jaunā parauga pasu demonstrācija, 2024.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde otrdien prezentējusi jaunā parauga pases.

gallery icon

Šie risinājumi ļauj saglabāt un nodrošināt augstu pasu uzticamības un pretviltošanas līmeni, līdz ar to - arī augstu vietu Latvijai to pasaules valstu vidū, kuru pases ir atzītas par atbilstošām augstam drošības standartam.

Vienojošais dizaina elements pasēs ir dzērves, bet kopumā 42 lappusēs atrodami 20 Latvijas dabā sastopami putni. Lapaspusēs iekļauta arī valsts ģeogrāfiskā daudzveidība - flora, fauna, jūra, pļavas un meži.

Tāpat pasēs iekļauti Latvijas Repulikas simboli - ģērbonis, Latvijas karogs un Latvijas himna.

Pasēs iespējams iekļaut ierakstus par pases turētāja nepilngadīgajiem bērniem, tās derīguma termiņš ir 10 gadi un tās var noformēt 29 teritoriālajās nodaļās visā Latvijā.