foto: LETA
Sinoptiķi atklāj, kā mainīsies laika apstākļi nākamajā nedēļā
Līdz pat nākamās nedēļas izskaņai palaikam gaidāmi nokrišņi
Sabiedrība
2024. gada 11. februāris, 15:01

Sinoptiķi atklāj, kā mainīsies laika apstākļi nākamajā nedēļā

Jauns.lv

Nākamajā nedēļā laiks kļūs siltāks, termometra stabiņš pakāpsies virs 0 grādu atzīmes un sniegu nomainīs lietus. Nedēļas izskaņā un naktī uz pirmdienu gaidāma arī stipra atkala - vietām veidosies bīstams apledojums. Gaidāmais atkusnis sarežģīs arī hidroloģisko situāciju, kusīs gan sniegs, gan ledus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centrs (LVĢMC).

Svētdien un nākamās nedēļas sākumā debesis būs apmākušās. Valsts teritorijā, ieplūstot siltākai gaisa masai, sāksies atkusnis. Tuvākajās dienās lielākajā daļā teritorijas gaidāms sniegs un atkala - sasalstošs lietus, brīdina LVĢMC.

Šodien, 11. februārī, vietām veidosies stiprs apledojums, bet pirmdien gaidāms, ka tas būs pat ļoti stiprs! Gan gājējiem, gan braucējiem uz ceļiem un ietvēm jābūt uzmanīgiem, norāda LVĢMC.

Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, pirmdien piekrastē brāzmās sasniedzot 14 m/s. Minimālā gaisa temperatūra svētdienas un pirmdienas naktī būs +1…-6 grādi, ziemeļaustrumu rajonos gaiss atdzisīs līdz -7...-9 grādi, bet dienā temperatūra paaugstināsies līdz +2…-5 grādiem.

Līdz pat nākamās nedēļas izskaņai palaikam gaidāmi nokrišņi - sniegs pāries slapjā sniegā un lietū. Valsts rietumos sniega sega pakāpeniski sāks samazināties, tomēr austrumos tā vēl saglabāsies. Temperatūra kā naktīs, tā arī dienās lielākoties būs virs 0 grādiem atzīmes, taču atsevišķās naktīs Latvijas austrumu daļā termometra stabiņš noslīdēs par pāris grādiem zemāk. Dažviet dienās gaiss iesils pat līdz +5 grādiem.

Tēmas