foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
FOTO: Miera ielas apkārtnē daļēji iegrūst atkritumu vedējs – neiztur asfalta segums
Incidentu fiksējuši iedzīvotāji, pēcāk fotogrāfijas ievietojot "Facebook". Iespējams, ka salīdzinoši smagā spēkrata svars bijis neizturams laikapstākļu un nolietujuma skartajam iekšpagalma ceļam.
Sabiedrība
2024. gada 7. februāris, 10:54

FOTO: Miera ielas apkārtnē daļēji iegrūst atkritumu vedējs – neiztur asfalta segums

Jauns.lv

Iepriekšējā nedēļā Miera un Kazarmu ielu tuvumā dzīvojošajiem bija jāuzmanās, lai pastaigājoties neiekristu pietiekami dziļā bedrē, kas atvērās, iegrūstot asfalta segumam.

Spriežot pēc sociālajos tīklos publicētajām fotogrāfijām, nepaveicās kādam no “Eco Baltia” atkritumu vedējiem, kurš tobrīd darīja savu darbu.

Salīdzinoši smagais spēkrats, braucot ārā no kāda pagalma šajā Rīgas apkaimē (netālu no Lielajiem kapiem), iegruva segumā, atstājot aiz sevis pietiekami lielu bedri, ko piefiksēja aculiecinieks.

Telefonsarunā ar "Jauns.lv" atkritumu apsaimniekotājs skaidro, ka notikušais treģistrēts 3. februārī, sestdien - kā ceļu satiksmes negadījums un atbildība par bedri nu jāuzņemas vai nu Rīgas domei vai arī – ja konkrētā teritorija nav tās pārziņā – teritorijas īpašniekam.

Rīgas domē "Jauns.lv" apstiprināja, ka ne Satiksmes vadības centrā, ne "Rīgas ūdenī" informācija par šādu atgadījumu nav saņemta.

"Konkrētā vieta ir ārpus ielu sarkanajām līnijām [ceļš uz/no iekšpagalma] un šīs teritorijas – iekšpagalmu ceļi - jāuztur zemes īpašniekiem,” pauda Rīgas domes ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Mārtiņš Vilemsons.

Domē norādīja, ka šajā ceļa posmā ir divas akas – viena kanalizācijas, otra "Tet". Ja iebruktu kanalizācijas aka – tā būtu jālabo zemes īpašniekam, ja "Tet" aka, tad tā būtu jālabo "Tet".