Mācības "Ziema" Kadagā. 2024

Janvāris un februāris ierasti kalpo karavīru prasmju uzturēšanai un pilnveidošanai ziemas apstākļos. Pēc peldes karavīriem jāspēj ledainajā ūdenī uzturēties ierobežotu ...

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 4. februāris, 19:31

FOTO: karavīri miesas un gara spēku pārbauda āliņģī

Jauns.lv

Janvāris un februāris ierasti kalpo karavīru prasmju uzturēšanai un pilnveidošanai ziemas apstākļos tāpēc šajā laika posmā tiek organizētas mācības "Ziema".

Pēc peldes karavīriem jāspēj ledainajā ūdenī uzturēties ierobežotu laiku, izkļūt no āliņģa, sasildīties, pārģērbties un turpināt pildīt dienesta uzdevumus.

1. februārī šo vingrinājumu Kadagas ezerā veica Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba Sakaru rotas karavīri

Mācību "Ziema" laikā karavīri trenējas veikt dienesta uzdevumus ziemas apstākļos. Mācības norisinās Ādažu poligonā vai Alūksnē.

Militāro mācību laikā karavīri apgūst slēpošanas tehniku apvidū, apmetnes iekārtošanu ziemā, izdzīvošanas iemaņas pēc ielūšanas ledū, ekipējuma un ieroču apkopi, kā arī veiks kaujas šaušanas uzdevumus.

Šīs ir vienas no militārajām mācībām, kurās Latvijas karavīri apmāca ārvalstu karavīrus - tai skaitā "Atlantic Resolve" operācijas karavīrus un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīrus.