foto: Zane Bitere/LETA
Raivis Dzintars: Aleksandrs Kiršteins vairs nav "Nacionālās apvienības" biedrs
Politiķis Raivis Dzintars mikroblogošanas vietnē "x" nācis klajā ar paziņojumu, ka NA rindās politiķis Kiršteins vairs nav sastopams.
Politika
2024. gada 25. janvāris, 12:19

Raivis Dzintars: Aleksandrs Kiršteins vairs nav "Nacionālās apvienības" biedrs

Jauns.lv

"Nacionālās apvienības" (NA) līderis Raivis Dzintars paziņojis, ka 14. Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins vairs nav Nacionālās apvienības (NA) biedrs.

Politiķis Raivis Dzintars mikroblogošanas vietnē "x" nācis klajā ar paziņojumu, ka NA rindās politiķis Kiršteins vairs nav sastopams. Politiķis aģentūrai LETA vēstīja, ka Kiršteins  ir uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas. Par turpmāku apvienības un Kiršteina sadarbību Saeimā notiks saruna pirmdien, 29.janvārī, valdes sēdē.

''Pēc vakardienas sarunas frakcijas sēdē bija skaidrs, ka ceļi vienas partijas ietvaros šķirsies. Par to, vai kāda sadarbība iespējama Saeimas līmenī, mēs runāsim. Tas nav šodienas jautājums,'' sacīja NA līderis.

Kiršteins aģentūrai LETA teica, ka viņam ir ''atšķirīgi uzskati par šo valdību un iespējamo darbošanos koalīcijā, ja kaut kas mainās un NA aicina atpakaļ'', proti, par partijas stratēģiskajiem uzstādījumiem, viedokli un attieksmi pret Zaļo kursu un partiju ''Vienotība''.

Politiķis noliedza, ka lēmums par izstāšanos no partijas ir saistīts ar neseno braucienu uz Ķīnu. ''Tas ir sīkums, ka pat nav vērts par to runāt,'' sacīja Kiršteins.

Kiršteins joprojām turpināšot sadarbību ar frakciju nacionālos jautājumos, reizē solot, ka nākamnedēļ varēšot sniegt padziļinātu atbildi pēc sarunām ar NA.

Jauns.lv jau ziņoja, ka janvārī vizītē uz Ķīnu devās pieci opozīcijas politiķa Aināra Šlesera vadītās "Latvija pirmajā vietā" (LPV) frakcijas deputāti, divi "Nacionālās apvienības" (NA) pārstāvji un viena deputāte no partijas "Stabilitātei". Delegācijas vidū bija arī deputāts Aleksandrs Kiršteins.

Šlesers ir informējis, ka 11 dienas ilgo ceļojumu pilnībā apmaksā Ķīnas valdība. Oficiālu iesniegumu ar lūgumu atbalstīt šo vizīti Saeimas prezidijam Šlesers nebija iesniedzis, arī komandējuma pieteikumus aizbraukušie deputāti neiesniedza.

Ja Šlesera partijas frakcijā deputāti vienoti atbalstīja šo braucienu, tad NA viedokļi atšķiras. NA pārstāvis Saeimas prezidijā Jānis Grasbergs uzsver, ka, "viņaprāt, frakcijas biedriem kavējumu attaisnot nebūs pamata". Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA) piebildis, "ja partijas biedri būtu informējuši par ieceri braukt uz Ķīnu, frakcija to neatbalstītu, taču partija par ieceri neesot zinājusi".