Sabiedrība
2024. gada 22. janvārī, 13:03

VIDEO: Rīgas ielas kļuvušas bīstamas! Iedzīvotājus aicina būt sevišķi piesardzīgiem

Jauns.lv

Rīgā 22. un 23. janvārī novērojams sasalstošs lietus, kas padarījis ielas slidenas un bīstamas. Rīgas pašvaldība aicina gājējus un autovadītājus būt sevišķi piesardzīgiem, jo ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji.

VIDEO: Rīgas ielas kļuvušas bīstamas! Iedzīvotājus...

Atkala ir bīstama dabas parādība, jo ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji, un, turpinoties lietum, arvien no jauna. Tādēļ gan gājējiem, gan autovadītājiem šādos laikapstākļos jābūt ļoti piesardzīgiem. Rīgas pašvaldība īpaši aicina uzmanīties vecāka gadagājuma cilvēkus un bez īpašas vajadzības nedoties ārpus mājām.

Apledojuma dēļ galvaspilsētas ietves un brauktuves tiek pastiprināti kaisītas ar pretslīdes materiāliem. Teritorijas uzturēšanas noteikumi Rīgā ļauj atkalas laikā izņēmuma kārtā ietvju kaisīšanai izmantot tīru sāli, lai uz ietvēm iedzīvotājiem būtu drošāk pārvietoties.

Tomēr jārēķinās, ka arī tīrs sāls apledojuma veidošanos pilnībā novērst nevar.

Šoziem pašvaldība veic ietvju tīrīšanu un kaisīšanu 1,5 m platumā Rīgas centrā un pie noslogotākajām ielām citur pilsētā tādā apmērā, lai nodrošinātu pārvietošanās iespēju gājējiem. Pie mazākām apkaimju ielām ietvju kopšana tāpat kā iepriekš jānodrošina piegulošo teritoriju saimniekiem.

Pārliecināties par to, kuras ietves šajā ziemā kopj pašvaldība iespējams šeit.

Iedzīvotāji, kuru nekustamajiem īpašumiem piegulst ietves, var saņemt 50 kg bezmaksas smilts ietvju kaisīšanai. Tas attiecas arī uz iedzīvotājiem, kuru īpašumi atrodas pie ietvēm, kuras šajā ziemā tīra un kaisa pašvaldība.