112
2024. gada 18. janvāris, 08:26

Ēkas īpašnieks ignorējis policiju: zināmas sīkākas detaļas par sprādzienu Jēkabpilī

Jauns.lv

17. janvāra rītā Jēkabpilī nogranda sprādziens. Apkārtējie zvanīja ugunsdzēsējiem un ziņoja par dūmiem, kas ceļas no vietējā tirdzniecības centra. Kad ieradās operatīvie dienesti, vienam no iestādes darbiniekiem vairs nevarēja palīdzēt, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Sprādziens ēkas pagrabā nogranda ap plkst. 7.00 no rīta. Pāris metru no sprādziena vietas atradās pusaudži, kuri apmeklēja lekcijas Agrobiznesa koledžā. Neviens no viņiem necieta.

Blakus mājas iedzīvotājs stāsta, ka no trokšņa pamodies: "Māja nodrebēja. Bija sajūta, ka kaut kas uzgāžas uz jumta. Sieva saka - paskaties, ugunsdzēsēji un "ātrie" atbraukuši."

Pārmeklējot tirdzniecības centra pirmo stāvu un pagrabtelpu, ugunsdzēsēji atrada mirušu 55 gadus vecu vīrieti. Darbinieks atradās netālu no apkures katla brīdī, kad tas eksplodēja.

Teoriju par sliktiem darba apstākļiem un nepareizu apkures iekārtas izmantošanu apstiprina vietējās pašvaldības policija, kuras priekšnieks pēdējo gadu laikā ēkas īpašniekam ir vairākkārt noformējis protokolus par daudz un dažādiem administratīviem pārkāpumiem.

Jēkabpils pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis raidījumam stāsta, ka ēkas īpašnieks kurināšanu veicis ar atkritumiem, tikai ne ar kurināmo. Viņš kurinājis gan riepas, gan ķīmiskas vielas, gan drēbes. 

Oficiāli neapstiprināta informācija vēsta, ka ugunsgrēkā bojāgājušais vīrietis ir ēkas īpašnieka radinieks, kurš vairākus gadus strādāja par apkures telpas apsaimniekotāju. Valsts policija pagaidām šādu informāciju neapstiprina.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sprādzienā dzīvību zaudējis 1969. gadā dzimis vīrietis. Sprādziens arī radīja bojājumus ēkā.

Šobrīd tirdzniecības centra ekspluatācija nav atļauta, kamēr speciālisti pārbaudīs ēkas stāvokli un nesniegs atļauju uzturēties ēkā.

Jēkabpils novada būvvaldē informē, ka tiek gaidīti pārstāvji no Būvniecības valsts kontroles biroja, kas apsekos ēku un pieņems lēmumu par tās turpmāko lietošanu.

Notikušā sprādziena iemeslus izmeklē Valsts policija, ir uzsākts kriminālprocess