Rīgas Sociālā dienesta darbiniece sociālajos tīklos izsmej klienti par neprecīzi uzklātu lūpu krāsu
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2024. gada 10. janvāris, 12:04

Rīgas Sociālā dienesta darbiniece sociālajos tīklos izsmej klienti par neprecīzi uzklātu lūpu krāsu

Jauns.lv

Sociālajā vietnē X (iepriekš "Twitter") sabiedrības nežēlastībā kritusi Rīgas Sociālā dienesta darbiniece Ieva Gaidule. Viņa publiski apspriedusi kādas klientes neprecīzi uzklāto lūpu krāsu. Pēcāk gan sieviete atvainojusies par savu komentāru.

Ieva Gaidule savu sākotnējo ierakstu vietnē "X" ir izdzēsusi, bet vērīgajiem interneta lietotājiem nekas nepaliek nepamanīts un kāds pat saglabājis ieraksta ekrānuzņēmumu. 

Viņa raksta: "Pie manis darbiņā bija sieviete, 41, gads, no Krāslavas, ar acīmredzamiem psihiskiem traucējumiem. Žēl, ka nedrīkstēju fotografēt, to vajadzēja redzēt. Lūpu krāsa bija ne tikai uz lūpām. Lūpu krāsā bija viss, kas zemāk par degunu - zods, vaigi. Krasotka."

Līva Stirna uzreiz steidzās darbiniecei jautāt, kādēļ būtu jāfotografē cilvēks bez paša piekrišanas. Uz ko Gaidule atbildēja, ka viņai tas šķitis komiski un vienīgā vietā kur šādi uzklātu lūpu krāsu redzējusi, ir "cirkā klauniem". Viņa arī norādījusi, ka mērķis nav apsmiet slimu cilvēku. 

Līva arī norādījusi uz diagnozes došanu cilvēkam, kuru drīkst uzstādīt tikai medicīnas darbinieks. Gaidule gan uzreiz aizbildinājusies, ka viņai ir pieeja klientes datiem: "Man ir pieeja viņas datiem, tur bija psihiatrija, kas skaidri redzama arī bez datiem".

Šodien Rīgas Sociālā dienesta darbiniece Ieva Gaidule vietnē "X" ievietojusi atvainošanos: "

Atzīstu, ka esmu pieļāvusi lielu kļūdu savos izteikumos, iepriekšējā postā par kādu sievieti. Atvainojos, mērķis nebija nevienu izsmiet, pazemot. Šodien no "X" cilvēkiem esmu dabūjusi atpakaļ pietiekami daudz samazgu par savu intelektu, darba spējām, pat draudus. Mācība saņemta."

Tēmas