foto: Līvānu novada pašvaldība
Lielais Ziemassvētku ceļvedis visai Latvijai: kā atraktīvi, priecīgi un svēti nosvinēt svētkus?
Ziemassvētku labdarības skrējiens Līvānos.
Sabiedrība
2023. gada 22. decembris, 06:47

Lielais Ziemassvētku ceļvedis visai Latvijai: kā atraktīvi, priecīgi un svēti nosvinēt svētkus?

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Šogad Ziemassvētku brīvdienas mūs sevišķi lutinājušas – jo svētki iekrīt pirmdien un otrdien, pirms divām “iknedēļas brīvdienām”. Daudzi, kuri to var atļauties, paņem trīs brīvdienas starp Ziemassvētkiem un Jaungada svinībām, un tad jau iznāk teju pilnvērtīgs atvaļinājums, kuru, protams, jāiesāk ar Ziemassvētku svinēšanu.

foto: Juris Rozenbergs
Ziemassvētkos visos novados piedāvā plašu svētku programmu visām gaumēm – atliek vienīgi to izpētīt un atrast savai noskaņai piemēroto (attēlā: skats no izrādes “Grinča Ziemassvētki).

Svētku dienās – no 23. līdz 26. decembrim visos Latvijas novados un pilsētās piedāvā plašu svētku programmu ar svētku eglītēm un Ziemassvētku vecīša vizītēm, jestriem koncertiem un ballēm, svinīgiem svētbrīžiem un romantisku noskaņu gan koncertzālēs un dievnamos, gan brīvā dabā un banketu zālēs.

Tā kā šīs svētku dienas ir sevišķi garas, tad daudzi dosies ciemos pie radiem un draugiem – citi uz laukiem pie omes, citi pie pilsētas radiem. Lai nebūtu tikai jāsēž starp četrām sienām, Jauns.lv piedāvā visplašāko Ziemassvētku pasākumu programmu: Rīgā, Pierīgā, Kurzemē, Latgalē, Sēlijā, Vidzemē un Zemgalē, kā arī to, kā atrast piemērotāko baznīcu, kurā apmeklēt svētku dievkalpojumu. Tieši Ziemassvētku svētvakarā – 24. decembrī dievnama apmeklējumam būtu vispiemērotākais laiks, jo tad, kā jau ierasts, nekādi laicīgi publiski pasākumi nenotiek, dienās pirms un pēc tam gan...

Nākamā lapa: Ziemassvētki Rīgā