Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Aicina rīdziniekus piepildīt ar humāno palīdzību "Rīgas satiksmes" autobusus, kurus sūtīs uz Čerņihivu
foto: "Rīgas satiksme"/"Facebook"
Mūsu autobuss Kijivā.
Sabiedrība

Aicina rīdziniekus piepildīt ar humāno palīdzību "Rīgas satiksmes" autobusus, kurus sūtīs uz Čerņihivu

Jauns.lv/LETA

Rīdzinieki no šodienas aicināti piedalīties ziedošanas akcijā, lai palīdzētu piepildīt Rīgas pašvaldības Ukrainas pilsētai Čerņihivai ziedotos pasažieru autobusus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Aicina rīdziniekus piepildīt ar humāno palīdzību "...

Rīdzinieki tiek aicināti sarūpēt pārtikas, saimniecības un higiēnas preces, kā arī barību mājdzīvniekiem, ar ko piepildītu desmit "Rīgas satiksmes" autobusus, kurus sūtīs uz Ukrainu.

Šoreiz īpaši tiek lūgtas preces bērniem un lietas izglītības procesa nodrošināšanai bumbu patvertnēs.

Nepieciešamas - ātri pagatavojamās zupas, tēja, kafija, piena pulveris, konservi, sausiņi, bērnu preces - putras, piena maisījumi, autiņbiksītes, paladziņi, higiēnas preces - roku ziepes, mitrās salvetes, tualetes papīrs, zobu pastas, zobu birstes.

Bērnudārzu bumbu patvertnēm nepieciešami projektori un portatīvie datori lietošanas kārtībā, saliekamie krēsli, trīs un piecu litru katli.

Vajadzīgas medicīnas preces - plāksteri, apsēji, marles, medicīnas cimdi, antibakteriālie brūču tīrīšanas līdzekļi, C un D vitamīns.

Tāpat nepieciešami pārnēsājamie akumulatori (powerbank), sildītāji, guļammaisi, segas, spilveni, pledi, vienreizlietojamie trauki.

Ziedojumus varēs nogādāt autobusā šodien no plkst.12 līdz 18 pie tirdzniecības centr "Akropole Alfa", 12.novembrī no plkst.12 līdz 18 pie tirdzniecības centra "Spice", bet 14.novembrī no plkst.12 līdz 18 Kaļķu ielā 1.

Pašvaldība arī aicina brīvprātīgos, kuru palīdzība nepieciešama, lai pieņemtu no iedzīvotājiem ziedojumus, pateiktu paldies un sašķirotu ziedotās lietas jau zināmā kārtībā Rīgas dāvinātajos autobusos.

Brīvprātīgo darbs tiks organizēts maiņās pa 7-10 cilvēkiem

Ziedot varēs arī Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra punktos Smiļģa ielā 46, Gobas ielā 6a, Ieriķu ielā 43a, Daugavpils ielā 31 un Ziemeļblāzmas ielā 36.

Autobusi ar ziedojumiem ceļā uz Čerņihivu dosies novembra beigās.

Kā ziņots, Rīga dāvina Čerņihivai 10 autobusus.

Šī jau ir trešā reize, kad "Rīgas satiksme" ziedos autobusus kara plosītajai Ukrainai. Ar šiem autobusiem kopumā būs ziedots 31 pašvaldības uzņēmuma autobuss.

Pirmos 11 uzņēmums ziedoja 2022.gada aprīlī, pēc tam decembrī dome atbalstīja vēl desmit autobusu ziedošanu.

Iepriekšējās divās reizēs autobusi tika piepildīti ar 100 tonnām humānās palīdzības.