NBS palielinājuši savu klātbūtni pie valsts austrumu robežas
foto: Latvijas armija/Flickr
Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes karavīri.
Politika

NBS palielinājuši savu klātbūtni pie valsts austrumu robežas

Jauns.lv/LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) palielinājuši savu klātbūtni pie valsts austrumu robežas, atklāja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

NBS palielinājuši savu klātbūtni pie valsts austru...

Viņš intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pastāstīja, ka NBS vēl aktīvāk iesaistījušies palīdzības sniegšanā Valsts robežsardzei pierobežas reģionā. Ir mainīta un uzlabota atbalsta sistēma, bruņotie spēki kļuvuši daudz aktīvāki.

Latvijas austrumu pierobežā notiek visaptverošās valsts aizsardzības mācību “Namejs 2023” aktīvā fāze, kuras laikā tiek trenēta Nacionālo bruņoto spēku vienību spēja ātri un efektīvi izvērsties uzdevumu izpildei jebkurā vietā Latvijā.

Nacionālo bruņoto spēku mācības Latvijas austrumu pierobežā

Latvijas austrumu pierobežā notiek visaptverošās valsts aizsardzības mācību “Namejs 2023” aktīvā fāze, kuras laikā tiek trenēta Nacionālo bruņoto spēku vienību ...

"Noteikti tuvākajā laikā redzēsiet mūs daudz vairāk šajā reģionā. Esam palielinājuši savu skaitlisko sastāvu šajā reģionā, un domāju, tas dos rezultātu," teica Kalniņš.

Viņš neprecizēja, kas tieši mainīts NBS stratēģijā atbalsta sniegšanā pierobežas apsardzībā, uzsverot, ka nedrīkst dot papildu informāciju tiem, kas arī turpmāk plāno mēģinājumus nelegāli šķērsot Latvijas robežu. Kalniņš gan norādīja, ka NBS palielināja savu skaitlisko sastāvu pierobežā, kā arī paplašināts uzdevumu spektrs.

Kalniņš uzsvēra, ka, neskatoties uz sarežģīto drošības situāciju pasaulē, Latvijas drošības stāvoklis nav pasliktinājies. Viņš gan akcentēja, ka NBS ir jābūt vienmēr gataviem aizstāvēt valsti.

19. septembrī Ministru kabinets atbalstīja Silenes robežšķērsošanas vietas darbības apturēšanu, ņemot vērā konstatēto lielo Latvijas–Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaitu, kā arī resursu pārvietošanas nepieciešamību uz “zaļo” robežu.

Robežkontroles punkta "Silene" slēgšana

19. septembrī Ministru kabinets atbalstīja Silenes robežšķērsošanas vietas darbības apturēšanu, ņemot vērā konstatēto lielo Latvijas–Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās ...

Viņš norādīja agresorvalsts, piedaloties nelegālās imigrācijas spiediena īstenošanā, testē ne vien iekšlietu struktūras, bet arī Latvijas aizsardzības dienestus.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu šādā veidā, saskaņā ar Ministru kabineta pieņemto lēmumu, tika slēgts Vientuļu robežšķersošanas punkts uz Latvijas un agresorvalsts Krievijas robežas. Tagad uz tilta pār Lodumkas upi Latvijas pusē uzstādītas piecas dzeloņstiepļu rindas un betona bloki kā vieglā, tā smagā transporta plūsmas bloķēšanai.

Robežpunkta "Vientuļi" slēgšana

Naktī no svētdienas uz pirmdienu šādā veidā, saskaņā ar Ministru kabineta pieņemto lēmumu, tika slēgts Vientuļu robežšķersošanas punkts uz Latvijas ...