FOTO: Talsu novadā Valsts prezidents vēro, kā top zivju konservi, un iepazīst aušanas mākslu
Valsts prezidents vēro zivju konservu tapšanu (foto: Ilmārs Znotiņš)
Novadu ziņas
2023. gada 24. oktobris, 19:09

FOTO: Talsu novadā Valsts prezidents vēro, kā top zivju konservi, un iepazīst aušanas mākslu

Jauns.lv

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklējis vienu no vadošajiem Latvijas zivju konservu ražotājiem "Banga Ltd", kur iepazinās ar uzņēmuma darbību un situāciju nozarē.

Valsts prezidenta gaitas Talsu novadā: zivis, iepazīst aušanas mākslu un satiek mazo Terēzi

Valsts prezidenta gaitas Talsu novadā: zivis, iepazīst aušanas mākslu un satiek mazo Terēzi

gallery icon

Šodien, 24. oktobrī, Latvijas vietējā zivrūpniecības uzņēmumā Banga Ltd reģionālā darba vizītē ieradās Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Valsts prezidents kopā ar Talsu novada domes priekšsēdētāju Evu Kārkliņu, "Banga Ltd" īpašnieku Raivja un Ingusa Veckāganu pavadībā iepazinās ar uzņēmuma darbību, tehnoloģiskiem risinājumiem, nākotnes plāniem un investīcijām, kā arī apsprieda vairākus zivrūpniecības nozarei aktuālus jautājumus. 

No rīta "Banga Ltd" ražošanas cehā notika prezidenta sagaidīšanas vizīte, pēc kuras uzņēmuma īpašnieki iepazīstināja Valsts prezidentu ar ražotnes telpām, vairāk nekā 150 uzņēmuma darbiniekiem, kā arī organizēja produktu degustāciju.

Vizītes laikā uzņēmuma pārstāvji stāstīja par "Banga Ltd" investīciju un potenciālajiem digitalizācijas projektiem, kā arī atrādīja ražotnes jaunākās tehnoloģiskās iekārtas. Pēc ekskursijas uzņēmuma pārstāvjiem bija iespēja ar Valsts prezidentu pārrunāt zivrūpniecības nozarē šī brīža aktuālākos jautājumus un izaicinājumus, kuros būtu nepieciešams valsts atbalsts. "Šobrīd ne tikai mums, bet zivrūpniecības nozarē ir aktuāli trīs lielie jautājumi – eksporta tirgu paplašināšana, nozvejas  samazināšana brētliņu un reņģu zvejai Baltijas jūrā,  vietējā darbaspēka piesaistīšana un noturēšana”, uzsver Raivis Veckāgans, "Banga Ltd" līdzīpašnieks. 

“Šobrīd "Banga Ltd" savu produkciju eksportē uz vairāk nekā 35 valstīm, tostarp Baltiju, atsevišķām Āzijas, Eiropas, Ziemaļamerikas valstīm un Austrāliju. Ar Rinkēviča kungu apspriedām, kā un vai ar valsts līdzdalību tirgus iespējas varētu paplašināties, un rezultātā eksports būtu iespējams arī, piemēram, uz Dienvidamerikas valstīm. Visās nozarēs joprojām ir aktuāls vietējā darba spēka nodarbinātības jautājums, līdz ar ko runājām par potenciālo Ekonomikas un citu ministrijas atbalstu darbinieku piesaistē un uzturēšanā ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā. Aktualizējām zvejas limitu samazināšanu, kas ir būtisks jautājums zivrūpniecības nozares attīstībai ilgtermiņā. Mēs maksimāli izmantojam pieejamos valsts atbalsta instrumentus, ES fondus t.sk., Eiropas reģionālā attīstības fonda programmu starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, kas cerams drīzumā varētu atkal tikt atvērta," stāsta R. Veckāgans.