foto: ekrānuzņēmums no video
Smiltenē gājis bojā 14 gadus vecs mopēda vadītājs - policijas un liecinieku versijas par negadījuma iemesliem atšķiras
Avārija notika pie gājēju pārejas.
112
2023. gada 3. oktobris, 16:14

Smiltenē gājis bojā 14 gadus vecs mopēda vadītājs - policijas un liecinieku versijas par negadījuma iemesliem atšķiras

Jauns.lv

Svētdien, 1. oktobrī, Smiltenē gājis bojā mopēda vadītājs. Zēnam bija tikai 14 gadu. Sākotnēji policija izskatīja versiju par sadursmi ar automašīnu, taču vietējie iedzīvotāji uzskata, ka ceļu satiksmes negadījuma iemesls bijis cits, ziņo raidījums "Degpunktā".

Zēna ģimenes locekļi, klasesbiedri un draugi sarīkoja nelielu memoriālu Atmodas ielā pēc traģiskā negadījuma - cilvēki nolika ziedus un sveces pie staba uz gājēju pārejas. Sieviete, kas kļuvusi par notikuma liecinieci, arī izgatavojusi sveci, kuru nolēmusi aizdegt un novietot pie liktenīgās vietas. Viņa bija klāt brīdī, kad pusaudža dzīve aprāvās, un tagad nevar naktīs gulēt.

"Kad pieskrēju pie zēna, viņš gulēja zemē un raustījās. Mēs izsaucām ātro palīdzību. Asinis plūda no mutes, arvien mazāk un mazāk, līdz beidzot viņš sastinga," saka ceļu satiksmes negadījuma aculieciniece.

Kamēr izmeklēšana nav pabeigta, likumsargi apraksta aptuveno negadījuma iemeslu un notikumu gaitu: "Jaunietis, vadot mopēdu, apgāzās saduroties ar priekšā braucošo automašīnu "Volkswagen". Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess un tiek noskaidroti notikušā apstākļi."

Vienlaikus lieciniece apgalvo, ka vieglā automašīna nav izskatījusies bojāta un mopēda sadursme ar "Volkswagen" vispār nav notikusi. Situācija varēja būt šāda: vieglā automašīna apstājās pie gājēju pārejas, no aizmugures braucošais mopēda vadītājs, cenšoties izvairīties no sadursmes ar transportlīdzekli, mēģināja uzbraukt uz ietves un apgāzās.

Bez šiem neveiksmīgajiem apstākļiem mopēds varēja būt sliktā tehniskā stāvoklī. Vismaz pusaudža draugi, saka, ka viņam bijušas sliktas bremzes.