foto: Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīca
Latvijā vāc naudu Indijā sagruvušas baznīcas jumta atjaunošanai
Latvijas luterāņi vāc ziedojumus, lai Indijā, Tamilnādas štatā, varētu atjaunot sagruvušas baznīcas celtni.
Sabiedrība
2023. gada 22. septembris, 05:07

Latvijā vāc naudu Indijā sagruvušas baznīcas jumta atjaunošanai

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Latvijas luteriskās Baznīcas atbalsta fonds darbam Indijā vāc ziedojumus, lai Kalpoondi ciema misijas centrā atjaunotu pussabrukušās vecas baznīcas ēkas jumtu un nostiprinātu tās sienas. Tur darbojas Zēnu patversme, kuras darbību regulāri uzrauga dažādi valsts dienesti, un patversmes iemītnieku un darbinieku drošības dēl, vietējo ierēdņu prasība ir veco ēku atjaunot vai nojaukt, pretējā gadījumā patversme tiks slēgta.

Annas Irbes Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Indijā atbalsta fonds sirsnīgi pateicas visiem, kuri līdz šim ziedojuši un palīdzējuši uzturēt kristīgās misijas kalpošanu Tamilnādas štatā, Dienvidindijā, un nu aicina ziedot, lai varētu pabeigt atjaunot gruvušās ēkas sienas.

Septembra beigās savā 10. misijas ceļojumā uz Indiju dosies Zemessardzes kapelāns un vairāku Vidzemes lauku draudžu mācītājs Gints Polis, kurš šoreiz Indijā galvenokārt nodarbosies ar praktiskas dabas jautājumiem. Viņš vēsta: “Ar ziedojumiem no Latvijas un vietējo darba spēku, baznīcas ēkas atjaunošanas process jau ir iesākts un tuvāko divu mēnešu laikā kopīgi ceram to pabeigt. Šo uzsākto darbu izmaksas aptuveni ap 4750 eiro. Nenoliedzami, vēl ir daudz citu vajadzību, bet šī šobrīd aktuālākā”.

Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas misija Indijā pastāv kopš 1931. gadā, kad to tur dibināja toreizējā Latvijas luterāņu bīskapa Kārļa Irbes meita Anna (1890-1973). Viņa arī piedalījās tamilu evaņģēliski luteriskās baznīcas izveidošanā, kā arī dibināja atraitņu namu, bērnu-atradeņu māju, skolu un aptieku. Līdz ar Latvijas okupāciju latviešu misijas darba Indijā piedzīvoja pārmaiņas, to pārņēma trimdas latvieši, bet pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tur atkal varēja sākt darboties misionāri no Latvijas.