foto: LETA
Ārsts, taksists un policists kopīgi izglābj dzīvību
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
112
2023. gada 8. augusts, 05:56

Ārsts, taksists un policists kopīgi izglābj dzīvību

Jauns.lv

Liepājas pusē ķirurgs, taksometra šoferis un policists katrs devuši savu ieguldījumu, lai izglābtu jauna cilvēka dzīvību.

3. septembra agrā rītā “Baltic Taxi” taksometra vadītājs Intars Galūzo saņēma izsaukumu uz Dubeņiem, kur dzīvo Liepājas Reģionālās slimnīcas ķirurgs, tajā brīdī dežūrārsts.

Viņš pa telefonu pavēstīja, ka uz operāciju galda ar akūtu asiņošanu mirst jauns vīrietis un fiziski var nepietikt laika jaunekli izglābt. “Intars pilnās burās, riskējot ar visu, ko vien taksometra vadītājs šādā situācijā var riskēt, vārda tiešā nozīmē aizlido uz Dubeņiem, lido atpakaļ ar visu ārstu,” “Facebook” raksta Intars Galūzo.

Liepājā šoferi apturēja ceļu policists ar motociklu, jo ātrums bijis iespaidīgs. Bet – ārsts īsumā paskaidrojis situāciju, policijas inspektors izrādījies krietns un saprotošs cilvēks un pavadījis taksometru ar bākugunīm līdz pat slimnīcai.

“Vēlāk Intars, vedot ārstu atpakaļ uz Dubeņiem, uzzin, ka jaunā cilvēka dzīvībai briesmas nedraud un viņš dzīvos. Intar! Mēs – tava ģimene, tavi draugi, tavi darba kolēģi un visa kompānija ar tevi lepojamies. Paldies Liepājas Ceļu Policijas inspektoram par sapratni. Kopā mēs varam, ja gribam,” teic Galūzo. “Reizēm situācija var prasīt rīkoties ārpus vispār pieņemtām dzīves un likuma normām, un reizēm ir jāpieņem riskanti lēmumi.”

Savu izklāstu sniegusi arī Valsts policija – krietnais likumsargs ir Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas jaunākais inspektors Arturs Jaunzemis.