foto: LETA
Atlīdzību summa par vētras radītajiem zaudējumiem sasniedz rekordlielus apjomus 
Negaisa mākoņi Alūksnē.
Sabiedrība
2023. gada 9. augusts, 12:03

Atlīdzību summa par vētras radītajiem zaudējumiem sasniedz rekordlielus apjomus 

Jauns.lv

Trešdienas rītā apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) klientiem par vētras nodarītajiem zaudējumiem rezervētā atlīdzību kopsumma sasniegusi jau 1,42 miljonus eiro. Tādējādi šī summa vairāk nekā divas reizes pārsniedz visu pēdējo četru gadu laikā reģistrēto vētru zaudējumus kopā. 

"Arvien nemitīgi turpinām saņemt atlīdzību pieteikumus par klientu īpašumam un automašīnām nodarītiem zaudējumiem. Ja otrdienas rītā zaudējumu aplēses bija ap pusmiljonu eiro, tad 24 stundas vēlāk šī summa tuvojas jau pusotram miljonam eiro un noteikti vēl pieaugs, cilvēkiem piesakot zaudējumus un mūsu ekspertiem – novērtējot to apjomu,” stāsta Ainārs Puķe, BALTA Īpašuma apdrošināšanas atlīdzību pārvaldes vadītājs.

Lielgraudu krusa Zemgales pusē 07.08.2023.

gallery icon

Trešdienas rītā BALTA reģistrēti 423 atlīdzību pieteikumi, no kuriem 258 ir īpašuma (t.sk. lauksaimniecības tehnika, sējumi), bet 165 – KASKO apdrošināšanā. 

Atlīdzībās jau izmaksāti 30 000 eiro, kamēr pārējie zaudējumi tiek vērtēti un administrēti, to kopējās izmaksas paredzot vismaz 1,42 miljonu eiro apmērā.

Vislielākā atlīdzību rezerve pagaidām noteikta sējumu apdrošināšanā, kur Dobeles novadā lielā platībā bojāti labības lauki. Citviet atlīdzības pieteikums saņemts par izskalotu ceļu būves objektu.

Milzīgie vētras postījumi visā Latvijā

Latviju pirmdien plosīja postoša vētra – negaiss, stipras vēja brāzmas, kas sasniedza pat ātrumu līdz 30 metriem sekundē, un liela ...

gallery icon

Apdrošināšanas eksperts arī uzsver, ka BALTA atlīdzību izmaksas neskars tas, vai valstī tiks izsludināta ārkārtas situācija – vētras nodarīti zaudējumi ir standarta īpašuma un KASKO apdrošināšanas segumā, un tie klientiem tiek atlīdzināti saskaņā ar noslēgto apdrošināšanas līgumu neatkarīgi no valstī pieņemtajiem lēmumiem.

 Visvairāk atlīdzības pieteikumu – teju puse – saņemts no Dobeles novada, un daudz pieteikumu ir arī no Augšdaugavas novada, Talsiem un Tukuma.

Tēmas