1dienas
19stundas
33minūtes
01sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pēc traģiskā notikuma Carnikavas pludmalēs izvieto glābšanas riņķus
foto: Ādažu novads
Sabiedrība

Pēc traģiskā notikuma Carnikavas pludmalēs izvieto glābšanas riņķus

Jauns.lv

Trešdien, 5. jūlijā, Ādažu novada pašvaldības Izglītības, kultūras, sporta un sociālo jautājumu sēdē pašvaldības deputāti uzklausīja aģentūras "Carnikavas komunālserviss" ziņojumu par drošību Carnikavas pludmalē.

Pēc traģiskā notikuma Carnikavas pludmalēs izvieto...

Pēc pašvaldības domes priekšsēdētājas Karīnas Miķelsones aicinājuma tika ieturēts klusuma brīdis, lai pieminētu trīs mūžībā aizsauktos cilvēkus, kuri noslīka Carnikavas pludmalē.

Biedrība "Peldēt droši" projekta "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros 16. jūnijā izvietos divus informatīvos stendus pludmalēs Carnikavā un Gaujā. Pie stendiem būs izvietoti arī glābšanas riņķi.

Informatīvos plakātus un glābšanas riņķus citās atpūtas vietās, sadarbībā ar "Peldēt droši", izvietos arī pašvaldības aģentūra, papildinot tos ar karti ar atrašanās vietu, tuvāko piebraucamo ceļu, kājām ejamo posmu un tā garumu līdz jūrai, kā arī apsaimniekotāja un pašvaldības policijas kontaktinformāciju. Kopumā plānota deviņu stendu uzstādīšana.

Sabiedrības informēšanai plānots izmantot arī šūnapraides iespējas, ar īsziņu informējot un brīdinot iedzīvotājus par laika apstākļu riskiem.

Pašvaldība sadarbībā ar atbildīgajiem dienestiem izvērtē pagājušajā nedēļas nogalē pludmalē notikušo, lai izvairītos no situācijām, kad operatīvajam transportam nav piekļuves pludmalei, kā arī novērstu nelaimes gadījumus nākotnē. Visas barjeras, kas liedza piekļuvi jūrai, ir noņemtas, taču aicinām iedzīvotājus godprātīgi ievērot uzstādītās ceļazīmes.

Vienlaikus tiek veikti sabiedrības informēšanas un izglītošanas pasākumi. Jau jūnijā Ādažos notika lekcija par drošību uz ūdens, kuru mērķauditorija bija novadā notiekošo bērnu un jauniešu nometņu dalībnieki, bet 6.jūlijā šāda lekcija notika arī Carnikavas pamatskolā. Šajā lekcijā varēja piedalīties visi interesenti, tāpat tā tiešraidē bija skatāma arī pašvaldības "Facebook" lapā.