foto: Paula Čurkste/LETA
Šovasar Rīgā uzlabos ielu brauktuves vairāk kā 130 vietās
Runā Rīga
2023. gada 13. jūnijs, 11:44

Šovasar Rīgā uzlabos ielu brauktuves vairāk kā 130 vietās

Jauns.lv

Rīgā turpinās pavasarī sāktā ielu asfaltēšana. Šogad kopumā plānots atjaunot brauktuvju segumu 57 asfaltētajās ielās, bet 78 grantētajās ielās ieklāt tā dēvēto dubultās virsmas segumu. Asfaltētajās ielās kopējā uzlabotā platība būs virs 400 tūkstošiem kvadrātmetru, bet grants ielas tiks sakārtotas teju 100 tūkstošu kvadrātmetru platībā.

Asfaltēto ielu seguma sakārtošana primāri tiek veikta pie Dziesmu un deju svētku norišu vietām, lai svētku dalībnieki un apmeklētāji pasākumu varētu apmeklēt bez apgrūtinājumiem. Pašlaik ielu asfaltēšanas darbi ir pabeigti vai norit aptuveni 22% no plānotā apjoma. Piemēram, darbi jau noslēgušies Kandavas ielā, 11. novembra krastmalā un Miera ielā, bet šobrīd norit Klusajā ielā, Čiekurkalna 2. līnijā, Tapešu ielā un citviet.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis norāda: “Tiklīdz laika apstākļi kļuva labvēlīgi ielu asfaltēšanai, Rīgā pilnā sparā sākās ielu remontdarbi, lai nomainītu savu laiku nokalpojušo asfaltu, turpinām pirms diviem gadiem sākto iniciatīvu ar speciālu segumu noklāt grantētās ielas Rīgas apkaimēs, vairākās ielās līdz ar braucamās daļas sakārtošanu tiks sakārtotas arī ietves. Darbu progress, manuprāt, ir labs un darbu apjoms, ko esam apņēmušies šogad paveikt, ir izdarāms. Mēs, protams, apzināmies, ka tas ir arī izaicinājums, jo pašvaldības dienestiem darbi ir jāuzrauga, viss ir rūpīgi jāsaplāno un jāsaskaņo ar apakšzemes komunikāciju turētājiem, tāpat esam atkarīgi no laika apstākļiem. Bet mūsu mērķis ir strādāt intensīvi, lai tuvākajos dažos gados Rīgas ielu saimniecību sakārtotu. Tā ir galvenā mana darba prioritāte un šim nolūkam šogad piešķirti vairāk nekā 22 miljoni eiro.”

Asfaltēto ielu segumu uzlabo ar vienlaidus asfalta ieklāšanas tehnoloģiju. Šī tehnoloģija paredz nomainīt asfalta virskārtu plašākos ielu posmos, novēršot bojājumus un nodrošinot komfortablu pārvietošanos vairākus gadus pēc tam. Savukārt grants ielu seguma uzlabošanai izmanto dubultās virsmas apstrādes tehnoloģiju. Virsmas apstrādi veic ar bitumena emulsiju un galvenais ieguvums ir putekļu samazināšana un ceļa kvalitātes uzlabošana. Pirms virsmas apstrādes veikšanas norit ielu pamatnes sagatavošana un komunikācijas aku izcelšana brauktuves līmenī, kurai seko bitumena emulsijas ieklāšana.

Šogad, pēc platības, apjomīgākie brauktuvju remontdarbi plānoti Kārļa Ulmaņa gatves posmā līdz lidostai, Viestura prospektā, Lielirbes ielā un Kleistu ielā. Visus ielu posmus, kur gaidāmi seguma uzlabošanas darbi, iespējams aplūkot pašvaldības mājaslapā publicētajās digitālajās kartēs:

Par remontdarbu veikšanas laikiem un iespējamām satiksmes organizācijas izmaiņām konkrēto ielu posmos informācija tiks sniegta atsevišķi. Remontdarbu saraksts var nedaudz mainīties, ņemot vērā saskaņošanas procesu ar komunikāciju turētājiem, kā arī citus neparedzētus apstākļus.