foto: LETA
"Progresīvie" gaida risinājumu, kā tiks vadīti riski saistībā ar Lemberga ietekmi
Aivars Lembergs pēc 100 000 eiro drošības naudas iemaksas tiek atbrīvots no Rīgas Centrālcietuma, 2022. gada 25. februārī.
Politika
2023. gada 8. jūnijs, 20:34

"Progresīvie" gaida risinājumu, kā tiks vadīti riski saistībā ar Lemberga ietekmi

Jauns.lv/LETA

"Progresīvie" sagaida risinājumu, kā plašākā koalīcijā tik vadīti ar smagos noziegumos apsūdzēto Aivaru Lembergu saistītie potenciāli lielie riski, to šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un citiem "Jaunās vienotības" (JV) politiķiem sacīja "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.

"Lembergs ir smagos noziegumos apsūdzēts un pirmajā instancē notiesāts," atgādināja Šuvajevs, atzīmējot, ka Lemberga jautājums partijas ieskatā joprojām ir ar lieliem potenciāliem riskiem.

Tāpēc "Progresīvie" šo jautājumu aktualizēja šodienas sarunā ar Kariņu un sagaida, ka piektdien paredzētajās JV un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarunās tiktu "uzrunāti" arī šie jautājumi, proti, kādā veidā šie riski tiktu vadīti.

Kā ziņots, "Progresīvie" jūnijā vēlas gūt skaidrību jautājumā par koalīcijas paplašināšanu.

Šuvajevs pēc "Progresīvo" līderu šodienas tikšanās ar Kariņu un citiem JV politiķiem pozitīvi novērtēja sarunu par ciešākas sadarbības iespējām.

Tikšanās laikā pārrunāti vairāki valstī paveicamie darbi, lai izrautos no stagnācijas, kas iezīmējusies pēdējo mēnešu laikā pašreizējās valdības darbā, atzīmēja Šuvajevs.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Kariņš uzsvēris, ka viņa mērķis nekādā gadījumā nav iet prom no pašreizējās koalīcijas, bet, paturot abus koalīcijas partnerus, iesaistīt tajā vēl papildu spēkus.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem".

NA un AS iebilst pret koalīcijas paplašināšanu.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.