foto: LETA
Kariņš redz ciešākas sadarbības iespējas ar "Progresīvajiem"
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no kreisās) un partijas "Progresīvie" pārstāvji - valdes loceklis Kaspars Briškens un Saeimas deputāts Atis Švinka tikšanās laikā, kurā pārrunā sadarbības iespējas saistībā ar Ministru prezidenta piedāvāto koalīcijas paplašināšanu valdībā.
Politika
2023. gada 8. jūnijs, 19:23

Kariņš redz ciešākas sadarbības iespējas ar "Progresīvajiem"

Jauns.lv/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc šodienas tikšanās ar "Progresīvo" līderiem redz ciešākas sadarbības iespējas vairāku uzdevumu paveikšanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kariņš norādīja, ka abām partijām ir līdzīgs redzējums par nepieciešamajām reformām. Premjers jau iepriekš norādījis, ka reformas jāveic skolu tīklu sakārtošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Nākotnē vēl sīkāk abas puses varētu pārrunāt veselības aprūpes finansēšanas jeb veselības apdrošināšanas ieviešanas jautājumu. Tāpat tika uzklausīts "Progresīvo" redzējums par budžeta veidošanas principiem, pastāstīja premjers.

Vaicāts, vai skaidrība par virzību uz koalīcijas paplašināšanos varētu būt jūnijā vai jūlija pirmajā pusē, Kariņš norādīja, ka gan viņš, gan sabiedrība ir ieinteresēta ātrākā procesā. Sarunas noteiks šī jautājuma risināšanās ātrumu, piebilda valdības vadītājs.

Kā ziņots, "Progresīvie" jūnijā vēlas gūt skaidrību jautājumā par koalīcijas paplašināšanu.

Šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Kariņu un citiem "Jaunās vienotības" politiķiem "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs pozitīvi novērtēja sarunu par ciešākas sadarbības iespējām.

Tikšanās laikā pārrunāti vairāki valstī paveicamie darbi, lai izrautos no stagnācijas, kas iezīmējusies pēdējo mēnešu laikā pašreizējās valdības darbā, atzīmēja Šuvajevs.

"Progresīvie" arī sagaida risinājumu, kā plašākā koalīcijā tik vadīti ar smagos noziegumos apsūdzēto Aivaru Lembergu saistītie potenciāli lielie riski, sacīja "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs.

"Lembergs ir smagos noziegumos apsūdzēts un pirmajā instancē notiesāts," atgādināja Šuvajevs, atzīmējot, ka Lemberga jautājums partijas ieskatā joprojām ir ar lieliem potenciāliem riskiem.

Tāpēc "Progresīvie" šo jautājumu aktualizēja šodienas sarunā ar Kariņu un sagaida, ka piektdien paredzētajās JV un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarunās tiktu "uzrunāti" arī šie jautājumi, proti, kādā veidā šie riski tiktu vadīti.

LETA jau vēstīja, ka Ministru prezidents Kariņš uzsvēris, ka viņa mērķis nekādā gadījumā nav iet prom no pašreizējās koalīcijas, bet, paturot abus koalīcijas partnerus, iesaistīt tajā vēl papildu spēkus.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem".

NA un AS iebilst pret koalīcijas paplašināšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās