Konfiscētais "Porsche Cayenne S" 85 000 eiro vērtībā

Tāds izskatās 2023. gadā konfiscētais auto "Porsche Cayenne S" 85 000 eiro vērtībā.

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 8. jūnijs, 10:42

Izsolē nonāks Latvijā konfiscētais "Porsche". Cenu aptaujā var pieteikties ikviens

Jauns.lv

Par šofera atrašanos narkotisko vielu reibumā konfiscēto "Porsche Cayenne S" VID izliks cenu aptaujā, un ikviens, kas vēlēsies, varēs pieteikties tā iegādei.

Kurš piedāvās lielāku cenu, tas pie šī lepnā auto tiks - to noskaidrojis raidījums "360TV ZIŅneši".

Auto šobrīd atrodas Nodrošinājuma valsts aģentūras stāvlaukumā un to apskatīt klātienē var, iepriekš piesakoties VID un vienojoties par apskates laiku. "Ziņneši" vēsta, ka auto var iekāpt, izpētīt salonu. Auto gan ir cietis - izsists viens no stikliem un bojāta auto priekšdaļa.

Kā liecina aģentūras LETA informācija, saskaņā ar apsūdzību, policija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu maijā apturēja apsūdzētā vīrieša vadīto “Porsche Cayenne S” markas automašīnu. Policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vadītājs ir neadekvātā stāvoklī, tāpēc viņš tika nogādāts “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā” narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudei, no kuras apsūdzētais atteicās.

Auto tirgus vērtība iepriekš lēsta 85 tūkstošu eiro apmērā, bet kāds būs cenu aptaujas minimālais slieksnis, tam VID piesaistīs vērtētāju. Līdz šim VID darbinieki citiem auto vērtību noteica paši, piemēram, no sludinājumu vietnēs redzamajām summām.

Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja, vēsta prokuratūra. Prokurors vadītājam piemēroja sabiedrisko darbu uz 120 stundām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, un valsts labā konfiscēja viņam piederošo "Porsche Cayenne S" markas automašīnu aptuveni 85 000 eiro vērtībā.

Daļa šādi konfiscēto auto tiek sūtīti kara vajadzībām Ukrainā, bet VID lēmis, ka daļa no automašīnām, kā šis "Porsche", paliks pārdošanai Latvijā.