foto: LETA
Gaisa temperatūra dažviet noslīdējusi līdz nulles atzīmei
Sabiedrība
2023. gada 5. jūnijs, 07:03

Gaisa temperatūra dažviet noslīdējusi līdz nulles atzīmei

Jauns.lv/LETA

Pirmdienas saullēktā vietām valstī - galvenokārt Kurzemē - gaisa temperatūra pazeminājās līdz nulle grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tai skaitā nulle grādu reģistrēti Liepājas lidostā un Stendes novērojumu stacijā. Savukārt gaisa temperatūra Ventspilī piecos rītā bija +2 grādi lidostā un +10 grādi ostā.

Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra naktī bija +1..+6 grādi. Sagaidāms, ka deviņos rītā gaiss iesils līdz +10..+14 grādiem.

Debesis lielākoties skaidras, nav nokrišņu. Pūš lēns vējš, daļā Kurzemes saglabājas bezvējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš ziemeļrietumu vējš 2-7 metri sekundē, gaisa temperatūra plkst.5 bija +5 grādi lidostā, +8 grādi pilsētas centrā un +11 grādi Daugavgrīvā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,0 grādiem Priekuļos līdz +18,9 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.jūnijā bija +31..+32 grādi Portugālē, Spānijā, Grieķijā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -2..-4 grādi vietām Skandināvijā un Alpu kalnos.