Sabiedrība
2023. gada 1. jūnijs, 11:26

Dziesmu svētku dalībnieki varēs bez maksas braukt ar vilcienu Rīgas teritorijā

Jauns.lv/LETA

Dziesmu svētku dalībniekiem, uzrādot svētku dalībnieka identifikācijas karti, no 2.jūlija līdz 10.jūlijam būs iespēja bez maksas izmantot dzelzceļa pasažieru pārvadājumus Rīgas teritorijā A un B zonu ietvaros, paredz ceturtdien valdībā atbalstītie grozījumi Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumos.

Dziesmusvētku kulminācija - noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka estrādē

gallery icon
344

Grozījumu anotācijā teikts, ka Dziesmu un deju svētki notiks Rīgā no 2023.gada 30.jūnija līdz 9.jūlijam. Pamatojoties uz dalībnieku reģistrācijas datiem, svētkos piedalīsies 40 892 dalībnieki, bet svētku pasākumus apmeklēs apmēram 500 000 skatītāju. Vairāk nekā 60 svētku pasākumu notiks dažādās tiem piemērotās vietās. Galvenās norises vietas, kurās tradicionāli notiek lielākie un daudzskaitlīgākie svētku pasākumi, ir Daugavas stadions un Mežaparka Lielā estrāde.

Satiksmes ministrijā norāda, ka AS "Pasažieru vilciens" ir veikusi prognozes, kā arī aplēsusi iespējamo finansiālo ietekmi. Ņemot vērā 2018.gada datus par pārvadātajiem svētku dalībniekiem un "Rīgas satiksmes" plānotos satiksmes ierobežojumus attiecīgajā laika periodā, "Pasažieru vilciens" 2023.gadā prognozē dalībnieku braucienu skaita pieaugumu par 30%. 

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājums

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājums Mežaparka Lielajā estrādē.

gallery icon
67

Šogad svētku norises laikā braucienu skaits A un B zonās varētu sasniegt 18 173, tādējādi ar 100% finansējumu kompensējamā summa veidos 21 201 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Tāpat "Pasažieru vilciens" izvērtē iespējamos variantus papildu vilcienu norīkošanai svētku laikā.

Ministru kabineta sēdes protokollēmums paredz, ka Satiksmes ministrijai sadarbībā ar Kultūras ministriju (KM) būs nepieciešams sagatavot aplēses par "Pasažieru vilciena" zaudējumiem, kas radušies, pārvadājot Dziesmu un deju svētku dalībniekus, un abām ministrijām būs nepieciešams sagatavot un līdz šā gada 1.septembrim iesniegt MK rīkojuma projektu par apropriācijas pārdali 2023.gadā no KM valsts budžeta programmas "Kultūras mantojums" uz Satiksmes ministrijas budžeta programmu "Sabiedriskais transports".

Sadzīviskas ainiņas pirms "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājuma

gallery icon
50