Ķīpsalā atklāj peldsezonu

Rīgas peldvietu uzlabošanā un sagatavošanā peldsezonai pašvaldība izlietojusi 106 230 eiro, vēsta Rīgas dome. Šodien, 23. maijā, Rīgā oficiāli tika ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 23. maijs, 17:22

Rīga izlietojusi 100 000 eiro peldvietu uzlabošanai pilsētā

Jauns.lv/LETA

Rīgas peldvietu uzlabošanā un sagatavošanā peldsezonai pašvaldība izlietojusi 106 230 eiro, vēsta Rīgas dome. Šodien, 23. maijā, Rīgā oficiāli tika atklāta peldsezona, kas nozīmē, ka oficiālajās pludmalēs būs glābēju dežūras.

Par šiem līdzekļiem Ķīpsalas, Vakarbuļļu un Daugavgrīvas peldvietās ierīkotas jaunas pārģērbšanās kabīnes personām ar funkcionāliem traucējumiem, Vakarbuļļu peldvietā uzstādīta jauna pastaigu laipa ar divām atpūtas terasēm, aprīkotām ar sauļošanās zviļņiem un papildus atpūtas soliem.

Ķīpsalas peldvietā uzstādīta jauna pastaigu laipa ar vienu atpūtas terasi, aprīkotu ar četriem sauļošanās zviļņiem un četriem atpūtas soliem.

Kleistu ielas aktīvās atpūtas zonā pie Hapaka grāvja un Buļļupes aktīvā atpūtas zonā pie Birzes ielas uzstādītas četras jaunas pārģērbšanās kabīnes, atjaunoti soliņi un uzstādīti divi jauni atpūtas soliņi.

Kā informēja pašvaldībā, Latvijas Pašvaldību savienības atbalstītajā Latvijas Vides aizsardzības fonda projektā "Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana" izgatavoti pieci divpusējie pludmales soli un izvietoti Daugavgrīvas peldvietā.

Šodien galvaspilsētā oficiāli tika atklāta peldsezona, kas nozīmē, ka oficiālajās pludmalēs būs glābēju dežūras, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Rīgā kopā ir astoņas oficiālās peldvietas - Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelīša ezerā, Ķīpsalā, Ķīšezerā, kā arī Lucavsalā un Lucavsalas līcī. Kārtības sargi drošību uz ūdens peldvietās uzraudzīs katru dienu no plkst.10 līdz 22. Savukārt naktī nepieciešamības gadījumā palīdzību varēs saņemt septiņās glābšanas stacijās, izņemot Ķīpsalu un Daugavgrīvu. Tomēr esot jāņem vērā, ka nakts maiņās peldvietās strādā mazāks glābēju skaits nekā pa dienu.

Glābēju darbam šosezon palīdzēs bezpilota lidaparāts, kas galvenokārt tiks izmantots lielākajā peldvietā - Vecāķos, lai efektīvāk varētu pārraudzīt teju kilometru garo teritoriju.

Pagājušajā sezonā Rīgas pašvaldības policijas glābēji izglāba piecus slīkstošus peldētājus, sniedza medicīnisko palīdzību 50 atpūtniekiem, kā arī atrada un vecākiem nodeva 15 nomaldījušos bērnus.

Rīgas peldvietās reizi mēnesī notiks peldūdens kvalitātes monitorings. Veselības inspekcija monitoringu veic Rīgas astoņās oficiālās peldvietās, bet Mājokļu un vides departaments - astoņpadsmit aktīvām atpūtas zonām piegulošajās ūdenstilpnēs.

Iegūtie ūdens kvalitātes rezultāti jau tiek publicēti Veselības inspekcijas tīmekļvietnē.