112
2023. gada 23. maijs, 12:08

Kas notika ar pazudušo Justīni? Versiju ir daudz, bet atbilžu nav

Jauns.lv

Septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas meklējumi Rogovkā nerimstas. Tie turpinājās arī aizvadītajās brīvdienās. Likumsargi turpina izstrādāt visas versijas par mazās meitenītes pazušanas iemesliem, tostarp kriminālos, un pārmeklē apkārtni.

Septiņgadīgās Justīnes meklējumi ilgst jau 15 dienas.

Kā ziņo "Degpunktā", visā ciematā grants ceļu malās izvietotas Valsts policijas un zemessardzes automašīnas. Kamēr viena meklēšanas grupa ieiet pārbaudāmajā sektorā, citi virzās tālāk un iezīmē izpētītās teritorijas ar baltu lenti un kokiem piesietu papīru.

Valsts policijas Ziemeļlatgales nodaļas priekšnieka vietnieks Guntars Kračus žurnālistiem pastāstīja, ka "strādāsim, kamēr viss būs izdarīts".

Lai gan pašlaik nav nepieciešamības pēc brīvprātīgiem palīgiem, ir vietējie iedzīvotāji, kuri nevar nosēdēt mājās un palikt vienaldzīgi.

Rogovkas iedzīvotājs Andris, kurš piedalās meklējumos, saka: "Mēs staigājam apkārt skolai, ap mūsu teritoriju. Mēs [meklējam] divatā."

Uz jautājumu, kur meitene varēja pazust, viņš atbild: "Domāju, ka šeit vairs nav variantu, te ir kaut kas cits. Nekavējoties sāka meklēt. Viņi pārmeklēja visu, visu nakti, visu rītu. Nekur nekā nebija, visu pārmeklēja, visas akas, visus šķūnīšus, tukšās ēkas, es nezinu...".

Šobrīd ir daudz neskaidrību un pretrunu par meitenes pazušanu. Versija, ka meitenīte aizgājusi kājām, rada arvien lielākas šaubas, jo meklējumi tika uzsākti aptuveni divas stundas pēc pazušanas.

Valsts robežsardzes helikopters, kas tika nosūtīts uz meklēšanas rajonu, darbiem pievienojās tikai pēc septiņām stundām, nomainot gaisā esošo bezpilota lidaparātu. Visa piegulošā teritorija deviņu kilometru rādiusā pētīta ar dienas un nakts infrasarkano siltumvizoru palīdzību. Lidojums notika tik zemā augstumā, ka savvaļas dzīvnieki izskrēja no meža. Tika izmantots "vairāku acu" princips, kad ne tikai pirmais un otrais pilots, bet arī cilvēki pasažieru vietās aplūkoja apkārtni. Tomēr bez rezultātiem. Arī iepriekšējo dienu meklējumi nav devuši rezultātus.

Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirkņa priekšnieka vietnieks Guntars Kračus norāda, ka pastāv vairākas pazušanas versijas, arī kriminālā, sīkumos neiedziļinoties.

"Degpunktā" korespondentiem nav izdevies aprunāties ne ar meitenes tēvu, ne pamāti. Tēvs aktīvi iesaistās meklējumos, bet pamāte atrodas mājās ar jaunākajiem bērniem.

Šobrīd svarīga ir jebkāda informācija par meitenes pazušanu.

Likumsargi aicina visus, kas zina par Justīnes iespējamo atrašanās vietu, dalīties informācijā. Ar policiju iespējams sazināties pa tālruni 67006734 vai 110.