foto: LETA
Rinkēvičs aicina Latīņamerikas un Karību valstu vēstniekus apsvērt ideju par vēstniecības atvēršanu Rīgā
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Sabiedrība
2023. gada 20. maijs, 00:25

Rinkēvičs aicina Latīņamerikas un Karību valstu vēstniekus apsvērt ideju par vēstniecības atvēršanu Rīgā

Jauns.lv/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šodien tikās ar Argentīnas, Dominikānas, Kubas, Paragvajas, Peru, Urugvajas, kā arī Portugāles vēstniekiem, aicināja viņus apsvērt ideju par vēstniecības atvēršanu, kas palīdzētu veidot aktīvākus divpusējos un daudzpusējos kontaktus ar Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tikšanās laikā ministrs apliecināja Latvijas atbalstu Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas un Karību valstu (LAK) attiecību stiprināšanai. Sarunā Rinkēvičs uzsvēra, ka Latīņamerikas un Karību valstis ir līdzīgi domājoši partneri ES.

Viņš izteica atbalstu ES un LAK attiecību stiprināšanai, jo īpaši gaidāmās Spānijas prezidentūras ES Padomē laikā šā gada otrajā pusē.

Šogad 17.jūlijā un 18.jūlijā Briselē notiks ES un LAK kopienas samits.Rinkēvičs izteica cerību, ka tas dos jēgpilnu impulsu abu reģionu sadarbības stiprināšanai.

Ministrs apliecināja, ka ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu samita darba kārtība attiecībā uz tirdzniecības un investīciju attīstību, tostarp augsto tehnoloģiju un digitālajā jomā, atbilst Latvijas redzējumam.

Rinkēvičs aicināja Latīņamerikas un Karību valstu vēstniekus apsvērt ideju par vēstniecības atvēršanu Rīgā, kas palīdzētu veidot aktīvākus divpusējos un daudzpusējos kontaktus ar Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm.

Tikšanos rīkoja Spānijas vēstnieks Latvijā, gatavojoties Spānijas prezidentūrai ES Padomē.