foto: Gatis Dieziņš/LETA
Pateicoties iedzīvotāju un operatīvo dienestu rīcībai, pie Liepājas Ziemeļu mola tika izglābts cilvēks
112
2023. gada 12. maijs, 07:32

Pateicoties iedzīvotāju un operatīvo dienestu rīcībai, pie Liepājas Ziemeļu mola tika izglābts cilvēks

Jauns.lv

Šonakt Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Liepājā, pie Ziemeļu mola, jūrā iekritis vīrietis. Noskaidrots, ka vairākas personas bija devušās makšķerēt un viens no viņiem, aptuveni 60 gadus vecs vīrietis, iekritis ūdenī. Likumsargiem, ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pie cietušā pa viļņlaužiem bija nokāpuši lejā divi vīrieši, kuri noturēja personu virs ūdens līdz operatīvo dienestu ierašanās brīdim. Operatīvie dienesti, izmantojot automašīnas vilkšanas stropes, izvilka vīriešus un cietušais tika nogādāts medicīnas iestādē. Izsakām pateicību vīriešiem – tēvam un dēlam par viņu pašaizliedzīgo rīcību notikuma vietā, nekavējoties sniedzot palīdzību cietušajam un noturot viņu virs ūdens!

Šonakt, 11. maijā pulksten 04.00 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Liepājā, pie Ziemeļu mola, jūrā iekritusi persona. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona amatpersonas, kuri atrodas Liepājā, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas un Valsts policijas koledžas kadets. Izkāpjot no automašīnām, likumsargi skriešus devās mola virzienā, līdz pamanīja, ka policistu virzienā tiek signalizēts ar lukturīšiem.

Notikuma vietā konstatēts, ka starp molu un viļņlaužiem aptuveni četru metru dziļumā bija iekritis vīrietis. Pēc kritiena pie viņa lejā pa viļņlaužiem bija nokāpuši divi vīrieši, lai sniegtu cietušajam palīdzību un noturētu viņu aiz rokām virs ūdens. Noskaidrots, ka kritiena rezultātā vīrietis bija guvis dažādas traumas un pats saviem spēkiem nespēja izkļūt atpakaļ uz mola.

Speciālo uzdevumu bataljona amatpersona atklāj: “Jārīkojas bija ātri, jo cilvēks cietis, daļēji bija ūdenī, nosalis, kā arī viņa palīgi noguruši un nespēja cietušo noturēt, jo akmeņi bija slideni, ar jūraszālēm un cietušais slīdēja lejā. Pieņēmām lēmumu, ka viens no mums kāps lejā sniegt palīdzību, pārējie no augšas kopīgiem spēkiem vilks ārā.”

Notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta amatpersonas un, izmantojot viņu automašīnā esošās automašīnas vilkšanas stropes, Speciālo uzdevumu bataljona amatpersonas aptina siksnas ap cietušo vīrieti, un Valsts policijas amatpersonas kopīgiem spēkiem ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem izvilka vīrieti, un viņš tika nodots mediķu aprūpē, vēlāk – nogādāts slimnīcā. Šādā pašā veidā tika izglābti arī vīrieši, kuri visu šo laiku noturēja cietušo virs ūdens.

Pateicoties abiem vīriešiem, kuri pašaizliedzīgi bija nokāpuši lejā pa viļņlaužiem, lai sniegtu cietušajam palīdzību un noturētu viņu aiz rokām virs ūdens, kā arī operatīvajiem dienestiem, vīrietis tika izglābts.