foto: Paula Čurkste/LETA
Valsts policija 9. maijā neizslēdz provokācijas
Sabiedrība
2023. gada 8. maijs, 09:26

Valsts policija 9. maijā neizslēdz provokācijas

Jauns.lv/LETA

Valsts policija neizslēdz iespēju, ka 9.maijā varētu notikt provokācijas, kuras varētu veikt atsevišķas personas, grupas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norāda, ka katru gadu tiek veikta informācijas ieguve un monitorings. Situācija šogad ir citādāka - nojaukti dažādi pieminekļi, kā arī pieņemts likums, ar kuru aizliegs pasākumus, akcentē Ruks.

Vienlaikus Ruks neizslēdza, ka varētu notikt atsevišķu personu, grupu provokācijas. "Esam gatavi uz jebkādu situācijas saasinājumu," viņš piebilda.

Kā vēstīts, 8. maijs ir nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena, savukārt Krievijā 9. maijā svin "Uzvaras dienu".

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi likumu, ar kuru aizliegts 9. maijā, kad Krievijā tiek svinēta "Uzvaras diena", publiskajā ārtelpā rīkot tādus pasākumus, kas neaizstāv valsts drošības intereses, šķeļ sabiedrību, nepatiesi apraksta vēsturi un nesolidarizējas ar Ukrainas tautu.

Pieņemtajā likumā "Par atsevišķu publisku pasākumu rīkošanas aizliegumu 9. maijā" nav noteikti termiņa ierobežojumi, līdz ar to tam jāattiecas uz visiem 9. maija datumiem nākotnē.

Ar šo likumu tiek noteikts, ka 9. maijā Latvijā publiskajā ārtelpā aizliegts rīkot publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus, izņemot tādus, kuri atbilst likuma mērķim.