foto: LETA
Levits apstiprinājis Latgales karogu
Valsts prezidents Egils Levits ar Latvijas un Latgalers karogiem. Foto montāža.
Sabiedrība
2023. gada 20. aprīlis, 16:58

Levits apstiprinājis Latgales karogu

Jauns.lv

Valsts prezidents Egils Levits 2023. gada 19. aprīlī ar rīkojumu Nr. 1 “Par latviešu vēsturiskās zemes Latgales karogu” ir apstiprinājis latviešu vēsturiskās zemes – Latgales – karogu (tumši zils ar baltu horizontālu svītru).

"Pamatojoties uz Latviešu vēsturisko zemju likuma 3. panta trešo daļu, ņemot vērā Latviešu vēsturisko zemju attīstības padomes 2023. gada 3. aprīļa priekšlikumu un Valsts heraldikas komisijas 2023. gada 17. aprīļa atzinumu, apstiprinu latviešu vēsturiskās zemes Latgales karogu - tumši zils ar baltu horizontālu svītru," rakstīts prezidenta rīkojumā. Tam seko arī detalizēts karoga apraksts. 

Proti, Latviešu vēsturiskās zemes Latgales karogs ir tumši zils ar baltu horizontālu svītru. Latviešu vēsturiskās zemes Latgales karoga tumšizilbalttumšizilo svītru attiecība ir 2: 1 :2. Latviešu vēsturiskās zemes Latgales karoga platuma un garuma attiecība ir 1 :2. Latviešu vēsturiskās zemes Latgales karoga tumšizilbalttumšizilo svītru attiecība, kā arī karoga platuma un garuma attiecība neatkarīgi no karoga izmēriem atbilst norādītajam paraugam.