Sabiedrība
2023. gada 6. aprīlis, 07:12

Rakstnieks Jurģis Liepnieks par Latvijas veiksmes stāstu: Eiropas Savienība, opera un vīnzinības

Jauns.lv

Rakstnieks Jurģis Liepnieks teic, ka Latvijas lielākie panākumi saistīti ar tās cilvēkiem, visdažādākajās jomās – gan sportā un vīnzinībā, gan politikā un kultūrā. Tāpat pie mūsu lielajiem veiksmes stāstiem jāpieskaita dalība NATO un Eiropas Savienībā, kā arī pievienošanās eirozonai.

Mākslinieki un sportisti, zinātnieki un politiķi, kā arī sociālo tīklu zvaigznes – influenceri nes Latvijas vārdu pasaulē. Jauns.lv lielais jautājums rakstniekam Jurģim Liepniekam bija: “Kas ir tie trīs cilvēki vai notikumi, kas likuši visskaļāk Latvijas vārdam izskanēt pasaulē?”

foto: Publicitātes
Runājot par notikumiem, kas Latvijas vārdam lika izskanēt visā pasaulē, Jurģis Liepnieks min iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO.

Runājot par notikumiem, kas Latvijas vārdam lika izskanēt visā pasaulē, Jurģis Liepnieks min iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, pievienošanos eirozonai, mūsu basketbolistu ietikšanu 2003. gadā Eiropas čempionāta finālturnīrā, uzvaru Eirovīzijā... Vispār divtūkstošo gadu sākums Latvijai bija tāds “labs periods ar milzīgiem notikumiem,” saka Jurģis Liepnieks.

Jurģis Liepnieks uzteic arī mūsu pirmā lieluma pasaules zvaigznes – eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, diriģentu Andri Nelsonu, operdziedātājas Elīnu Garanču un Kristīni Opolais, teātra režisoru Alvi Hermani, basketbolistu Kristapu Porziņģi un tagad arī pasaules labāko someljē (vīnzini) Raimondu Tomsonu.

“Tikai katru pazīst savā jomā. Tie, kas zina Porziņģi, nezina Garanču, bet tie, kas zina Garanču, atkal, iespējams, nezina Porziņģi,” noteic Jurģis Liepnieks.

Kuras personības Mārcis Auziņš, Pēteris Šmidre un Jurģis Liepnieks uzskata par Latvijas vārda nesējiem pasaulē, vērojiet Jauns.lv video.