Cikla "Rainis un Aspazija klauvē" ceļojums "Raiņa un Aspazijas Rīga"
Ceļojuma gaitā dalībnieki ar autobusu dosies līdz Raiņa pēdējai dzīvesvietai Rīgā Baznīcas ielā, un uz Pārdaugavu – namu Baložu ielā un māju Dīķa ielā.
Runā Rīga
2015. gada 8. aprīlis, 21:30

Cikla "Rainis un Aspazija klauvē" ceļojums "Raiņa un Aspazijas Rīga"

Jauns.lv

Sestdien, 11. aprīlī plkst. 12.00 aicinām cikla „Rainis un Aspazija klauvē” ceļojumā „Raiņa un Aspazijas Rīga”. Ceļojuma laikā literatūrzinātnieka Jāņa Zālīša vadībā ikvienam būs iespēja uzzināt par Raiņa un Aspazijas dzīvesvietām Rīgā un par namiem, kas saistīti ar abu dzejnieku likteņiem. Ceļojuma ietvaros viesošanās arī citu radošu personību muzejos, lai uzzinātu mazzināmus un nezināmus faktus, kas saista Raini un Aspaziju ar Aleksandru Čaku, Andreju Upīti, Eduardu Smiļģi, Jāni Akurateru u.c.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceļojuma sākums plkst. 12.00 Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī – muzejā (Lāčplēša ielā 48/50 – 14), kur būs iespēja aplūkot fotoizstādi „Rainim un Aspazijai 150”, kā arī uzzināt par trim Aleksandra Čaka stāstiem par Raini un Aspaziju.

Ceļojuma turpinājumā pastaiga pa Rīgas centru, apmeklējot vietu, kur kādreiz atradās „Dienas Lapas” redakcija, viesnīca „Bellevue”, kur tikās Rainis un Aspazija, un māsu Zēfeldu dzīvoklis, kur savulaik dzīvoja Aspazija. Ceļojuma dalībniekiem būs iespēja iegriezties Andreja Upīša memoriālajā muzejā (Brīvības ielā 38 – 4), lai iepazītu Raiņa, Aspazijas un Andreja Upīša attiecību stāstus. Andreja Upīša muzejā apskatāma arī izstāde, kas stāsta par laiku, kad tapa Aspazijas dzejoļu krājums „Kaisītās rozes”.

Ceļojuma gaitā dalībnieki ar autobusu dosies līdz Raiņa pēdējai dzīvesvietai Rīgā Baznīcas ielā, un uz Pārdaugavu – namu Baložu ielā un māju Dīķa ielā. Ceļojuma noslēgums plkst. 15.30 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā (E.Smiļģa ielā 37/39), kur izskanēs gan stāsti par Raiņa un Eduarda Smiļģa radošo sadarbību, gan par kādu īpašu Aspazijas vēstuli Smiļģim.

Biļetes cena EUR 7.00; skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 6.00.

Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv vai pasākuma dienā Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī – muzejā (biļeti iegādājoties pasākuma dienā A.Čaka memoriālajā dzīvoklī – muzejā, tās cena EUR 7.00 ikvienam pasākuma apmeklētājam).

Uzziņas pa tālruni 26703293 vai e-pastu katram_sava_riga@inbox.lv

Ceļojums „Raiņa un Aspazijas Rīga” notiks Rīgas domes un LR Kultūras ministrijas atbalstītā „Raiņa un Aspazijas 150” jubilejas gada projekta „Rainis un Aspazija klauvē” ietvaros. Šī projekta ietvaros notiks vēl trīs ceļojumi – 9. maijā „Raiņa un Aspazijas dzīves un piemiņas vietas Jelgavā un Zaļenieku pagastā”, 5. septembrī „Raiņa dzīves un piemiņas vietas Latgalē”, bet 3. oktobrī „Raiņa un Aspazijas dzīves un piemiņas vietas Jūrmalā”.

Sadaarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto