foto: Lita Krone/LETA
Latgales austrumu daļā spēcīgi snieg un puteņo
Pilsētā snieg.
Sabiedrība
2023. gada 26. februāris, 08:00

Latgales austrumu daļā spēcīgi snieg un puteņo

Jauns.lv/LETA

Svētdienas rīts Latvijā ir apmācies, daudzviet krīt neliels sniegs un vējš putina iepriekš uzsnigušo sniegu, bet Latgales austrumu daļā snieg un puteņo spēcīgi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Uz ceļiem Vidzemē un Latgalē vietām veidojas sniega sanesumi. Ziemeļu vēja ātrums brāzmās sasniedz 11-16 metrus sekundē, bet Daugavgrīvā, Jūrmalā un Ventspils ostā reģistrētas brāzmas līdz 18-19 metriem sekundē.

Lielā daļā Kurzemes un Zemgales ir mazāk nekā pieci centimetri sniega, savukārt Vidzemes un Latgales lielāko daļu sedz vairāk nekā 20 centimetrus bieza sniega kārta. Dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir 30-33 centimetri Siguldā, Priekuļos, Zosēnos un Madonā, kā arī 37 centimetri Alūksnē un 40 centimetri Dagdā, turklāt vairākās novērojumu stacijās sniega sega pēdējās stundās sarukusi vēja ietekmē.

Gaisa temperatūra -3..-6 grādi, Kurzemes piekrastē -1..-3 grādi.

Rīgā apmākušās debesis, ziemeļvēja ātrums brāzmās sasniedz 14 metrus sekundē pilsētas centrā un 18 metrus sekundē Daugavgrīvā, gaisa temperatūra -4 grādi. Sniega segas biezums pilsētas centrā astoņi centimetri.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,7 grādiem Staļģenē līdz -2,1 grādam Rūjienā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.februārī bija +22..+23 grādi Bulgārijā, Grieķijā un Itālijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -29 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos, kā arī -32 grādi Krievijas ziemeļos.