Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sārts: situācija ar “TV Doždj” ir veiksmīgi realizēta Krievijas refleksīvās kontroles operācija
foto: LETA
Kremļa tornis.
Sabiedrība

Sārts: situācija ar “TV Doždj” ir veiksmīgi realizēta Krievijas refleksīvās kontroles operācija

Jauns.lv

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, komentējot notikumus ap “TV Doždj” slēgšanu Latvijā, norāda, ka, viņaprāt, tā ir Krievijas refleksīvās kontroles operācija. Par to viņš pavēstījis savā Twitter profilā.

Sārts: situācija ar “TV Doždj” ir veiksmīgi realiz...

Sārts vērtē, ka tā ir sekmīgi realizēta no Krievijas puses. “Šobrīd ieguvējs nr1. ir Kremlis,” uzskata Sārts.

Ar reflektīvo kontroli Sārts acīmredzot domā metodi, kad, zinot oponenta vēlmes, tam tiek doti tādi signāli, lai panāktu vajadzīgo reakciju un rīcību. Tajā pašā laikā oponents ir pārliecināts par savas rīcības un izvēles brīvību. Krievijas specdienestu pētnieki norāda, ka šī ir iecienīta Krievijas metode sev vēlamu rezultātu sasniegšanā. 

Daļa Sārta Twitter profila sekotāju pilnībā vai daļēji piekrīt Sārta apgalvojumam. Piemēram, Twitter lietotājs Normunds Medens raksta: “Piekrītu! Situācija ir Kremļa kara ruporam patīkama. Līdz ar to, mēs aizslēdzot doždj, pieberam šķipsniņu šaujampulvera kara propagandas mašīnai no abām pusēm. Tādā veidā mēs piedalāmies informatīvajā kara darbībā. Ceru, ka mums ir augstākā ideja, kas nepazīst cilvēka žēluma…”

Savukārt citi norāda, ka lēmums ir nesamērīgs! “Tas nekādi neveicina Latvijas drošību. Esam ieguvuši daudz jaunu ienaidnieku šajā frontes pusē. Arī daudz sabiedroto tagad skatās šķībi. Pāršāvām pār strīpu.”

Kā norāda, pēdējās dienās virmo kaislības ap Krievijas opozīcijas mediju “TV Doždj” un tā darbības apturēšanu Latvijā. Kā zināms, pēc “TV Doždj” darbinieka aicinājumiem atbalstīt Krievijas armiju, vakar, 6. decembrī, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēma anulēt “TV Doždj” izsniegto apraides licenci.