foto: LETA
Raidījums: māte, kas Krāslavā nogalinājusi trīsgadīgo meitu, visticamāk, bijusi alkohola reibumā
Sabiedrība
2022. gada 6. decembris, 21:55

Raidījums: māte, kas Krāslavā nogalinājusi trīsgadīgo meitu, visticamāk, bijusi alkohola reibumā

Jauns.lv

Valsts policija apgalvo, ka visticamāk ir notikusi slepkavība, un trīsgadīgās meitenes nāvē vainīgā ir 1996. gadā dzimusī māte. Krāslavas iecirkņa priekšnieks arī atzīst, ka sieviete, visticamāk, bijusi alkohola reibumā, ziņo Latvijas Televīzija (LTV).

"Mūsu redzeslokā viņa ir bijusi, bet ne saistībā ar vardarbību ģimenē, vardarbību pret bērniem. Notikumi bija saistīti ar pārmērīgu alkohola lietošanu un līdz ar to arī citiem notikumiem, piemēram, suicīda mēģinājumiem," stāstīja Valsts policijas Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Artūrs Plinta.

Jaunākais bērns nodots aprūpē vecmammai, bet divi vecākie atrodas krīzes centrā, informēja Krāslavas novada bāriņtiesa.

Mirusī meitene kopš septembra neesot apmeklējusi bērnudārzu. 

“Par šo jautājumu pati ar bērna māti runāju. Viņa paskaidroja, ka sakarā ar to, ka cenas tagad ir paceltas par bērnudārzu un daudzbērnu ģimenēm nav atlaides nekādas uz doto brīdi, tā kā viņai ir bērns, kurš ir mājās ar viņu. Viņa teica: “Man izdevīgāk paturēt arī to bērniņu mājās,” stāstīja Krāslavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Ilona Bidzāne.

Bāriņtiesā apgalvo, ka ne no bērnudārza darbiniekiem, ne ģimenes kaimiņiem sūdzības par iespējamu vardarbību nebija dzirdējuši. Mātei pirms diviem gadiem bija atņemtas aizbildņa tiesības sakarā ar alkohola lietošanu. Bet pēcāk problēmas novērstas, vērtēja bāriņtiesā.

2022. gada 4. decembrī Neatliekamais medicīnas palīdzības dienests saņēma izsaukumu uz daudzdzīvokļu namu Krāslavā, kur kāda ģimene ziņoja, ka no gultas otrā stāva ir nokritusi trīs gadus veca meitenīte. Ierodoties notikuma vietā, Neatliekamais medicīnas palīdzības dienests konstatēja 2019. gadā dzimuša bērna nāvi un uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka pret bērnu, iespējams, ir veikts noziedzīgs nodarījums.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka pret bērnu, iespējams, ir veikts noziedzīgs nodarījums. Krāslavas iecirkņa amatpersonas notikuma vietā atrada un izņēma lietiskos pierādījumus, kuri, visdrīzāk norāda, ka mirušais bērns pakļauts vardarbībai. Jāmin, ka minētajā ģimenē aug vēl trīs bērni no 1 līdz 6 gadu vecumam.

Aizdomās par bērna slepkavību notikuma vietā aizturēta bērna māte – 1996. gadā dzimusi sieviete un bērna patēvs – 1993. gadā dzimis vīrietis.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka personas jau vairākkārt nonākušas policijas redzeslokā par dažāda rakstura pārkāpumiem.

Vakar, 5. decembrī Daugavpils tiesa bērna mātei piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta otrā punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Šobrīd policija turpina izmeklēšanu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.