foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Šoferi ceļā no Ogres uz Rīgu pārsteidz pie cita auto stūres redzētais; viņš nekavējoties ziņo policijai
Izrādās, automašīna nozagta, bet pie tās stūres piesēdušies nepilngadīgi zēni
112
2022. gada 26. oktobris, 22:00

Šoferi ceļā no Ogres uz Rīgu pārsteidz pie cita auto stūres redzētais; viņš nekavējoties ziņo policijai

Jauns.lv

Pateicoties vērīga iedzīvotāja zvanam, policijai izdevās aizturēt vairākus skolniekus, kas sēdās pie stūres zagtam transportlīdzeklim un mēroja ceļu pa šoseju, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Pagaidām inspektori nesniedz detalizētu skaidrojumu, kā pusaudži bija spējīgi ko tādu paveikt. Bērni, iespējams, bija alkohola reibumā, taču to vēl skaidros nozīmētajās ekspertīzes.

Policijai par noziegumu paziņoja kāds garāmbraucējs. Vīrietis dienas pirmajā pusē mēroja ceļu no Ogres uz Rīgu un pamanīja aizdomīgu mikroautobusu. Tas pārvietojās salīdzinoši lēni vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, turklāt spēkrata šoferis nespēja noturēties savā joslā.

Pētot transportlīdzekli, vīrietis atskārta, ka pazīst tā īpašnieku. "Es viņu pa labo pusi apdzinu un, dzenot garām, redzēju, ka pie stūres sēž puišeļi. Tāda sakritība, ka es to busiņu atpazinu," raidījumam "Degpunktā" stāsta aculiecinieks. "Busiņš ir pazīstamam cilvēkam firmas automašīna. Domāju, jāpiezvana un jāpaprasa, kas tev tur ar tiem šoferiem, kaut kā neadekvāti brauc. Viņam piezvanīju, un viņš saka, ka pagājušajā naktī tā automašīna ir nozagta.”

Uzzinot pārsteidzošos jaunumus, vīrietis nekavējoties informēja policiju par zagtās automašīnas atrašanās vietu.

Jaunieši gan likumsargu norādēm tik viegli nepadevās.

"Ieslēdzās bākugunis un skaņas signāli. Mēģināja apturēt. Normāls vadītājs jau nobrauktu malā uzreiz, bet viņi turpināja braukt," stāsta aculiecinieks.

Ekipāžai tomēr izdevies bērnus apturēt.

"No rīta Jelgavas policijā tika saņemta informācija, ka no stāvlaukuma ir nozagta 2019. gada automašīna "Renault Master". Dienas laikā, pateicoties atsaucīgiem un vērīgiem iedzīvotājiem, šī automašīna tika konstatēta Salaspils pagastā. Šobrīd aizdomās par noziedzīgo nodarījumu, par automašīnas zādzību, ir aizturētas trīs personas," raidījumam "Degpunktā" atklāja Valsts policijas Zemgales reģiona pārstāve Dace Kalniņa.

Pagaidām policija plašāku informāciju par pārsteidzošo noziegumu nesniedz. Nav zināms, kā skolniekiem izdevās nozagt transportlīdzekli un kāpēc tas vispār tika darīts.

Garāmbraucēji turklāt liecina, ka bērnu uzvedība lika noprast par iespējamu alkohola reibumu. Notikuma vietā pie hidroelektrostacijas ieradās arī pusaudži vecāki, kas kārtoja formalitātes ar policijas inspektoriem.