foto: LETA (Evija Trifanova)
Juglā demontēs iedzīvotāju patvaļīgi uzstādītu "spēļu" iekārtu
Ilustratīvs foto
Runā Rīga
2022. gada 20. oktobris, 16:53

Juglā demontēs iedzīvotāju patvaļīgi uzstādītu "spēļu" iekārtu

Jauns.lv/LETA

Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde veiks iedzīvotāju patvaļīgi uzstādītu, nedrošu un videi bīstamu no automašīnu riepām veidotu elementu demontāžu Juglā, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Improvizēti "spēļu" elementi no automašīnu riepām teritorijā izvietoti, nesaskaņojot ar pašvaldību un neievērojot normatīvajos aktos noteiktās drošības prasības spēļu laukumiem. No automašīnu riepām veidotie elementi neesot droši izmantošanai un bērni rotaļājoties varot gūt smagas traumas. 

Tāpat izveidotās riepu konstrukcijas rada kaitējumu teritorijā esošajiem kokiem, turklāt automašīnu riepas ir bīstamie atkritumi.

Riepu izvešanu no pašvaldības teritorijas paredzēts veikt no 1.novembra. Iekārtu uzstādītājs līdz tam var pats veikt elementu demontāžu un pārvietot tos uz privātmāju teritoriju.

Pašvaldība atgādina, ka nesaskaņotu elementu izvietošana uz pašvaldības zemesgabala ir pārkāpums un pašvaldība ir tiesīga bez brīdinājuma elementus demontēt.

Nepilnu 300 metru attālumā pie Velnezera atrodas pašvaldības izveidots un drošības standartiem atbilstošs tipveida spēļu un vingrošanas laukums. Tāpat Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde izskatīs iespēju tuvāko gadu laikā izveidot spēļu laukumu starp ēkām Malienas ielā 72, 74 un 76.

Iedzīvotāji aicināti ar iniciatīvām savas apkārtnes uzlabošanai vērsties pie savas apkaimes koordinatora, lai izvairītos no gadījumiem, kad labi iecerētais un ar rūpēm paveiktais neatbilst drošības prasībām vai normatīvajiem aktiem.