foto: LETA
Piektdien ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki; liesmas plosījušās Zaļeniekos, Daugavpilī un Cēsu novadā
112
2022. gada 15. oktobris, 10:03

Piektdien ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki; liesmas plosījušās Zaļeniekos, Daugavpilī un Cēsu novadā

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 14 ugunsgrēki un divos no tiem cietuši kopskaitā trīs cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Piektdien plkst.13.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Atmatas ielu Daugavpilī, kur daudzdzīvokļu ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega virtuve desmit kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta. Vēl piecus cilvēkus ugunsdzēsēji evakuēja no kaimiņu dzīvokļiem. Mājoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektora brīdinošo signālu VUGD darbinieki nesaklausīja.

Savukārt plkst.22.51 tika saņemts izsaukums uz Cēsu novada Zaubes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā pie ieejas dega koka kāpnes astoņu kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka iedzīvotāji liesmas jau bija daļēji apslāpējuši kopā ar Zaubes pagasta ugunsdzēsēju formējuma ugunsdzēsēju. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, savukārt no ēkas pašu spēkiem evakuējās astoņi cilvēki. Īsi pēc pusnakts VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Naktī uz sestdienu pēc plkst.2. VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Zaļenieku pagastu, kur dega vienstāva neapsaimniekota ēka 525 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā neviens necieta. Īsi pirms plkst.6 ugunsdzēsēji to likvidēja.

Aizvadītajā diennaktī, no piektdienas plkst.6.30 līdz sestdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēma 38 izsaukumus - tika dzēsti 14 ugunsgrēki, veikti 16 glābšanas darbi, bet astoņi izsaukumi izrādījās maldinoši.

Tēmas