Politika

Straujuma atklāj, kāds cilvēks - izēstās Dreimanes vietā - varētu vadīt Valsts kanceleju

Jauns.lv

Valsts kanceleju (VK) turpmāk, iespējams, varētu vadīt cilvēks ar biznesa vadības pieredzi, izteikusies Laimdota Straujuma.

Straujuma atklāj, kāds cilvēks - izēstās Dreimanes...

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka jautājums par jaunu VK vadītāju būs aktuāls tikai tad, ja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atstās spēkā Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par pielaides valsts noslēpumam atņemšanu pašreizējai VK vadītājai Elitai Dreimanei.

"Man ir divējādas domas – vai nu tas varētu būt valsts pārvaldē ļoti pieredzējis darbinieks, vai arī nepieciešams kāds ar biznesa vadības pieredzi, lai ienestu jaunas vēsmas valsts pārvaldē, lai dažādotu to," sacīja Straujuma.

Premjera norādīja, ka, piemēram, Lielbritānijā ir rotācija starp valsts pārvaldi un biznesu, tad "reizēm birokrātija samazinās, jo cilvēks zina, kā izskatās otrā pusē".

Jau ziņots, ka Dreimane ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram aprīļa beigās pārsūdzēja SAB lēmumu anulēt speciālo pielaidi valsts noslēpuma objektam. Ģenerālprokuratūrai atbilde jāsniedz 30 dienu laikā.

Dreimane iepriekš sacīja, ka gadījumā, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs viņai nelabvēlīgs un spēkā paliks SAB lēmums par pielaides valsts noslēpumam atņemšanu, viņa vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

BNS