foto: LETA
Kādreizējais premjers Birkavs saņēmis Cildinājuma rakstu no Valsts prezidenta
Valsts prezidents Egils Levits (no kreisās) un tiesību zinātņu doktors, politiskais un sabiedriskais darbinieks, bijušais Ministru prezidents Valdis Birkavs Cildinājuma raksta pasniegšanas ceremonijā Rīgas pilī.
Sabiedrība
2022. gada 30. augusts, 21:55

Kādreizējais premjers Birkavs saņēmis Cildinājuma rakstu no Valsts prezidenta

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Egils Levits ceturtdien pasniedzis Cildinājuma rakstu tiesību zinātņu doktoram, politiskajam un sabiedriskajam darbiniekam, kādreizējam Latvijas Ministru prezidentam Valdim Birkavam.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Birkavam Cildinājuma raksts pasniegts par mūža devumu Latvijai.

Levits Birkavam pateicies par viņa personisko ieguldījumu Latvijas kā neatkarīgas, demokrātiskas un tiesiskas valsts atjaunošanā un nostiprināšanā.

"Jūsu vadībā pirmais Ministru kabinets pēc Satversmes darbības atjaunošanas pilnā apjomā piedāvāja un īstenoja Latvijas attīstībai nepieciešamās reformas un definēja mūsu valsts ārpolitiskos mērķus. Savukārt kā ilggadējais ārlietu ministrs Jūs sekmējāt Latvijas dalību Eiropas Savienībā un NATO," Birkavam sacīja Levits.

Šodien varam būt gandarīti, ka toreiz tika pieņemti pareizie lēmumi un paveikti vajadzīgie darbi Latvijas drošībai un stabilitātei, izcēla Valsts prezidents.

Kā liecina informācija Valsts prezidenta mājaslapā, Cildinājuma raksts ir atzinības izteikšanas veids, kuru 2016.gada sākumā izveidoja un ieviesa toreizējā valsts pirmā persona Raimonds Vējonis ar nolūku ikdienā neaizmirst pateikt paldies cilvēkiem apkārt, novērtēt viņu atbalstu, paveikto un sasniegumus.

Cildinājuma rakstu Valsts prezidents piešķir pēc savas iniciatīvas. To pasniedz gan par atsevišķu nozīmīgu darbu, gan par ilggadēju ieguldījumu Latvijas valsts un sabiedrības labā.

Pirmais, kurš šo atzinību saņēma, bija maestro Raimonds Pauls viņa 80.jubilejas koncertā.