foto: Zane Bitere/LETA
Rīgā pabeigtas siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes
AS "Rīgas siltums" uzraksts.
Runā Rīga
2022. gada 24. augusts, 10:37

Rīgā pabeigtas siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes

Jauns.lv / LETA

Rīgā pabeigtas siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes, informēja uzņēmumā "Rīgas siltums".

Uzņēmuma pārziņā esošie siltumtīkli esot sagatavoti nākamajai apkures sezonai, drošai un nepārtrauktai siltumapgādei.

No AS "Rīgas siltums" siltumtīkliem 66% ir nomainīti. Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes laikā tika konstatēti 75 bojājumi, kas, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir par 14% mazāk.

Pārbaudes tiek veiktas, lai savlaicīgi atklātu vājās vietas siltumtīklos un maksimāli samazinātu risku iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez karstā ūdens un apkures. 

Tuvojoties apkures sezonai, uzņēmums klientus aicina savlaicīgi pārliecināties par siltumapgādes sistēmas tehnisko stāvokli, sagatavot un nodot individuālos siltummezglus. 

Šogad iedzīvotāji tiek mudināti savlaicīgi vienoties par pareiziem temperatūru iestatīšanas režīmiem individuālajos siltummezglos. Temperatūras samazināšana par vienu grādu, ekonomējot enerģiju, un samazina rēķinu par 5%.

Efektīvs un salīdzinoši ātri veicams energopasākums ir radiatoru aprīkošana ar termoregulatoriem un alokatoriem jeb siltuma maksas sadalītājiem. Aktīvi regulējot siltumu ar termoregulatora palīdzību, iespējams ietaupīt ēkā vidēji līdz 20% siltuma, bet atsevišķos dzīvokļos pat līdz 50%, un būtiski samazināt rēķinus. 

Savukārt alokators uzskaitīs enerģiju katrā telpā, tā ļaujot norēķināties katram pašam tieši par individuāli patērēto siltumu.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai.

Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rīgas siltuma" apgrozījums pērn bijis 146,45 miljoni eiro, bet peļņa - 5,4 miljoni eiro.