foto: LETA
PMLP šogad nepilnos septiņos mēnešos jau apkalpojusi vairāk klientu nekā pērn visa gada garumā
Sabiedrība
2022. gada 9. augusts, 19:23

PMLP šogad nepilnos septiņos mēnešos jau apkalpojusi vairāk klientu nekā pērn visa gada garumā

Jauns.lv

Pilsonības un migrācijas pārvalde (PMLP), ieviešot klientu apkalpošanu primāri rindas kārtībā, šī gada nepilnos septiņos mēnešos apkalpojusi jau par 19% vairāk klientu nekā visa pagājušā gada garumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Pēdējo mēnešu laikā ir ieguldīts milzīgs darbs, lai uzlabotu personu apliecinošu dokumentu pieejamību mūsu klientiem. Par to liecina arī statistika: 2022. gada līdz jūlija beigām Pārvalde noformējusi vairāk nekā 435 000 pieteikumu, bet visa pagājušā gada garumā tika noformēti nepilni 384 000 pieteikumu. Klientu apkalpošana rindas kārtībā un pagarināts darba laiks 14 nodaļās ļauj apkalpot pēc iespējas vairāk klientu, kas ir īpaši svarīgi, tuvojoties Saeimas vēlēšanām. Pārvalde turpina strādāt pie risinājumiem, lai samazinātu rindas un padarītu pakalpojumu vēl pieejamāku,” norāda PMLP priekšniece Maira Roze.

Pārvaldes klientu apkalpošanas kapacitāte un pieprasījums pēc pakalpojuma, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, ir būtiski pieaudzis: pērn jūlijā Pārvalde saņēma nepilnus 41 890 pieteikumu personu apliecinošu dokumentu noformēšanai, bet šogad tas ir gandrīz trīskāršojies – šogad jūlijā saņemti 90 899 pieteikumi. Nepilnu trīs mēnešu laikā kopš personu apliecinoši dokumenti tiek noformēti un izsniegti rindas kārtībā, kā arī ir pagarināts darba laiks 14 nodaļās, PMLP noformējusi 216 667 pieteikumus. Jūnijā pieņemts par 30% vairāk pieteikumu, bet jūlijā par 50% vairāk nekā šī gada aprīlī, kad apkalpošana notika tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Tāpat šomēnes informēti Latvijas balsstiesīgie iedzīvotāji (aptuveni 10 000 klientu), kuriem 1. septembrī beigsies pases vai eID kartes termiņš, izsūtot atgādinošas e-pasta vēstules, lai mudinātu laikus apmeklēt teritoriālās nodaļas un noformēt dokumentus līdz 14. Saeimas vēlēšanām.

Ņemot vērā vasaras periodam raksturīgo lielo pieprasījumu pēc personu apliecinošiem dokumentiem, PMLP augustā un septembrī vairākās nodaļās rindas kārtībā nodrošinās pilsoņu un nepilsoņu personu apliecinošu dokumentu – pases un eID kartes – noformēšanu un izsniegšanu sestdienās.

Pārvaldes Rīgas 3. nodaļā pakalpojumu rindas kārtībā varēs saņemt 13. augustā. Pārvaldes Rīgas 1. nodaļā pakalpojumu varēs saņemt 20. augustā, savukārt septembrī – 3. septembrī un 17. septembrī. Pārvaldes Rīgas 2. nodaļā pakalpojumu varēs saņemt 20. augustā un 17. septembrī.

Jelgavas nodaļā pilsoņu un nepilsoņu pases un eID kartes rindas kārtībā būs iespējams noformēt un saņemt 3. septembrī un 17. septembrī, Daugavpils un Jēkabpils nodaļā rindas kārtībā pakalpojumu nodrošinās 10. septembra sestdienā.

Savukārt Saldus, Valmieras un Tukuma nodaļās pakalpojumu rindas kārtībā varēs saņemt 20. augusta sestdienā. Minētās Pārvaldes teritoriālās nodaļas sestdienās klientu apkalpos no plkst. 8.00 līdz plkst.16.00.

PMLP atgādina, ka personas apliecība jeb eID karte no 2023. gada 1. janvāra būs obligāts personu apliecinošs dokuments ikvienam Latvijas pilsonim un nepilsonim, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu. Administratīvais naudas sods netiks piemērots, ja klienta rīcībā būs pase ar derīgu termiņu. Šis nosacījums nu neattiecas uz pensionāriem, kuriem eID karte jānoformē līdz 2030. gada 31. decembrim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās