Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Skandalozā Centrāltirgus pārdevēja pametusi Latviju
foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Skandalozā pārdevēja Latviju pametusi
112

Skandalozā Centrāltirgus pārdevēja pametusi Latviju

Jauns.lv

Rīgas Centrāltirgus darbiniece, kura šī gada aprīlī ieguva nelāgu slavu, savā darba laikā atsakoties ar klientiem sarunāties latviski, ir pametusi Latviju, liecina Valsts policijas (VP) sniegtā informācija.

Skandalozā Centrāltirgus pārdevēja pametusi Latvij...

Uzmanību situācijai Centrāltirgū aprīlī pievērsa kāda garšvielu stenda klients, kurš sociālajos tīklos publicēja video ar pārdevēju, kura atteicās ar viņu sarunāties latviski un mudināja runāt krieviski.

Sieviete arī pircējam veltīja nievājošu apzīmējumu, pēc pašas teiktā, uzbeku valodā, pēc kā uz notikuma vietu tika izsaukta policija. Pārdevēja policijai skaidrojusi, ka strādā te gadiem, un "te ir ļoti daudzi latviešu, kuri nezina krievu valodu, bet viņi cenšas".

Kā norāda VP, pret personu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 78. panta par "nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu".

Savukārt Valsts valodas centrs norāda, ka pēc pārbaudes veikšanas pie attiecīgā komersanta secināts, ka divu uzņēmuma darbinieku valsts valodas zināšanas atbilst normatīvo aktu prasībām, bet viens no darbiniekiem nelieto valsts valodu darba pienākumu veikšanai, pārkāpjot Valsts valodas likuma 6. panta otrās daļas prasības.

Par to ticis uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

13. maijā pārdevējai ticis anulēts tiesiskais pamats atrasties Latvijā.